Ετήσια αύξηση 6,8% στις κενές θέσεις εργασίας το 4ο τρίμηνο του 2020

Ετήσια αύξηση 6,8% στις κενές θέσεις εργασίας το 4ο τρίμηνο του 2020

Ετήσια αύξηση 6,8% κατέγραψαν οι κενές θέσεις εργασίας το 4ο τρίμηνο του 2020, με τις μεγαλύτερες αυξήσεις να καταγράφονται στους τομείς της Μεταποίησης και της Ενημέρωσης και Επικοινωνίας. 

Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα την Τρίτη η Στατιστική Υπηρεσία Κύπρου,  ο αριθμός των Κενών Θέσεων Εργασίας το 4ο τρίμηνο του 2020 ανήλθε στις 4.964. Ο αριθμός των Κενών Θέσεων Εργασίας αυξήθηκε κατά 318 (6,8%) σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους που ήταν 4.646. Σε σχέση με το 3ο τρίμηνο του 2020 παρατηρήθηκε μείωση 1.590 θέσεων (-24,3%).
 
 
Το συνολικό ποσοστό των κενών θέσεων το 4ο τρίμηνο του 2020 ήταν 1,3%, ενώ το προηγούμενο τρίμηνο και το αντίστοιχο τρίμηνο του 2019 ήταν 1,7% και 1,3%, αντίστοιχα. Τα μεγαλύτερα ποσοστά κενών θέσεων το 4ο τρίμηνο του 2020 παρατηρούνται στους Τομείς της Μεταποίησης (2,5%), της Ενημέρωσης και Επικοινωνίας (2,2%), της Δημόσιας Διοίκησης (2,1%) και των Επαγγελματικών, Επιστημονικών και Τεχνικών Δραστηριοτήτων (2,1%)

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ για διορισμό Χαν: «Γνωρίζει το Κυπριακό...θα βοηθήσει στις διαπραγματεύσεις και στην επίλυση» - Πότε αναμένεται να έρθει η Ολγκίν

ΠτΔ για διορισμό Χαν: «Γνωρίζει το Κυπριακό...θα βοηθήσει στις διαπραγματεύσεις και στην επίλυση» - Πότε αναμένεται να έρθει η Ολγκίν

Η προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ για το Κυπριακό θα βρίσκεται στην Κύπρο αμέσως μετά το δεύτερο δεκαήμερα Μαΐου, είπε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος εξέφρασε ευχαριστίες προς την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τον διορισμό Ειδικού Απεσταλμένου για το Κυπριακό, σημειώνοντας ότι ο ίδιος το γνώριζε εδώ και καιρό. 

BEST OF TOTHEMAONLINE