Μειώθηκε 0,8% ο εναρμονισμένος πληθωρισμός το πρώτο δίμηνο

Μειώθηκε 0,8% ο εναρμονισμένος πληθωρισμός το πρώτο δίμηνο

Μειώθηκε κατά 0,8% την περίοδο Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου 2021 ο εναρμονισμένος πληθωρισμός, σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, σύμφωνα με την Στατιστική Υπηρεσία.  

 
Εξάλλου, ο Εναρμονισμένος Δείκτης Τιμών Καταναλωτή και κατ΄ επέκταση ο εναρμονισμένος πληθωρισμός τον Φεβρουάριο 2021 μειώθηκε κατά 0,9% σε σχέση με τον Φεβρουάριο του 2020, ενώ σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα αυξήθηκε κατά 0,1%.
 
Συγκριτικά με τον Φεβρουάριο του 2020, οι κατηγορίες Στέγαση, Ύδρευση, Ηλεκτρισμός και Υγραέριο, και Επικοινωνίες παρουσίασαν τις μεγαλύτερες αρνητικές μεταβολές με ποσοστά 5,5% και 4,1% αντίστοιχα.
 
Σε σχέση με τον Ιανουάριο 2021, η μεγαλύτερη θετική μεταβολή καταγράφηκε στην κατηγορία Τρόφιμα και μη Αλκοολούχα Ποτά (1,0%), ενώ η μεγαλύτερη αρνητική μεταβολή καταγράφηκε στην κατηγορία Ένδυση και Υπόδηση (-1,0%).
 
Για την περίοδο Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου 2021 σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, οι μεγαλύτερες μεταβολές παρατηρήθηκαν στις κατηγορίες  Στέγαση, Ύδρευση, Ηλεκτρισμός και Υγραέριο (-5,4%), Επικοινωνίες (-4,0%) και Τρόφιμα και μη Αλκοολούχα Ποτά (-3,7%).
 
Η μεγαλύτερη μεταβολή στις οικονομικές κατηγορίες συγκριτικά τόσο με τον Φεβρουάριο του 2020 όσο και με τον προηγούμενο μήνα παρατηρήθηκε στην κατηγορία Ενέργεια με ποσοστά -10,2% και 1,1% αντίστοιχα.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Γεμάτη εβδομάδα για το Κυπριακό - Βλέπει αύριο πρωί την Ολγκίν ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Γεμάτη εβδομάδα για το Κυπριακό - Βλέπει αύριο πρωί την Ολγκίν ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Μια γεμάτη εβδομάδα για το Κυπριακό αρχίζει αύριο με την κάθοδο στην Κύπρο του ΓΓ των ΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, λίγους μήνες πριν την ολοκλήρωση της θητείας του και σε μια προσπάθεια να φύγει με παραδοτέα που θα αφορούν την επανάληψη των συνομιλιών μετά το ναυάγιο του Κραν Μοντανά το 2017. 

BEST OF TOTHEMAONLINE