ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μειώθηκε 0,8% ο εναρμονισμένος πληθωρισμός το πρώτο δίμηνο

Μειώθηκε 0,8% ο εναρμονισμένος πληθωρισμός το πρώτο δίμηνο

Μειώθηκε κατά 0,8% την περίοδο Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου 2021 ο εναρμονισμένος πληθωρισμός, σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, σύμφωνα με την Στατιστική Υπηρεσία.  

 
Εξάλλου, ο Εναρμονισμένος Δείκτης Τιμών Καταναλωτή και κατ΄ επέκταση ο εναρμονισμένος πληθωρισμός τον Φεβρουάριο 2021 μειώθηκε κατά 0,9% σε σχέση με τον Φεβρουάριο του 2020, ενώ σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα αυξήθηκε κατά 0,1%.
 
Συγκριτικά με τον Φεβρουάριο του 2020, οι κατηγορίες Στέγαση, Ύδρευση, Ηλεκτρισμός και Υγραέριο, και Επικοινωνίες παρουσίασαν τις μεγαλύτερες αρνητικές μεταβολές με ποσοστά 5,5% και 4,1% αντίστοιχα.
 
Σε σχέση με τον Ιανουάριο 2021, η μεγαλύτερη θετική μεταβολή καταγράφηκε στην κατηγορία Τρόφιμα και μη Αλκοολούχα Ποτά (1,0%), ενώ η μεγαλύτερη αρνητική μεταβολή καταγράφηκε στην κατηγορία Ένδυση και Υπόδηση (-1,0%).
 
Για την περίοδο Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου 2021 σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, οι μεγαλύτερες μεταβολές παρατηρήθηκαν στις κατηγορίες  Στέγαση, Ύδρευση, Ηλεκτρισμός και Υγραέριο (-5,4%), Επικοινωνίες (-4,0%) και Τρόφιμα και μη Αλκοολούχα Ποτά (-3,7%).
 
Η μεγαλύτερη μεταβολή στις οικονομικές κατηγορίες συγκριτικά τόσο με τον Φεβρουάριο του 2020 όσο και με τον προηγούμενο μήνα παρατηρήθηκε στην κατηγορία Ενέργεια με ποσοστά -10,2% και 1,1% αντίστοιχα.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top