Ο κορωνοιός... πάγωσε τη συζήτηση για τερματισμό αλλαγής ώρας

Ο κορωνοιός... πάγωσε τη συζήτηση για τερματισμό αλλαγής ώρας

Σε αλλαγή της ώρας σε θερινή για το έτος 2021 προχωρεί η Κύπρος την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου (28/3/2021)

Τα τελευταία χρόνια γίνεται έντονη συζήτηση για τον τερματισμό αλλαγής της ώρα στην Ευρώπη έπειτα από πρόταση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ωστόσο από τον Δεκέμβριο του 2019 οι συζητήσεις επί του θέματος «πάγωσαν». Νομικά κολλήματα στην πρόταση οδηγίας που ρυθμίζουν το θέμα ήταν ο αρχικός λόγος, αλλά ίσως και ο κορωνοϊός να έβαλε το θέμα στο συρτάρι.

Η Κύπρος, όπως και όλες οι χώρες της Ευρώπης θα συνεχίσουν με το υφιστάμενο καθεστώς και θα αλλάζουν Μάρτιο και Οκτώβριο της ώρες τους ανάλογα μέχρι να καταλήξει στο θέμα η Ευρώπη.

Σε ανακοίνωση του σήμερα το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας αναφέρει:

Το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας ανακοινώνει ότι η περίοδος της Θερινής Ώρας για το 2021 θα αρχίσει η ώρα 03:00 το πρωί της Κυριακής 28 Μαρτίου. Κατά την ώρα αυτή, οι δείκτες των ρολογιών θα πρέπει να μετακινηθούν κατά μία ώρα μπροστά.

Σχετικό Διάταγμα δημοσιεύτηκε στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας στις 3 Ιουλίου 2020 (Ε.Ε Παρ. ΙΙΙ(Ι), Αρ.5311, Κ.Δ.Π 293/2020).

Η περίοδος της Θερινής Ώρας θα τερματιστεί την Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2021.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Σένγκεν: Δύσκολοι οι επόμενοι έξι μήνες - Η πρόοδος και τα πλεονεκτήματα

Σένγκεν: Δύσκολοι οι επόμενοι έξι μήνες - Η πρόοδος και τα πλεονεκτήματα

Στην τεράστια πρόοδο που έχει γίνει από τον Μάρτιο του 2023 μέχρι σήμερα με τελικό στόχο την πλήρη ένταξη της Κύπρου στον χώρο Σένγκεν, αναφέρθηκε ο Υπουργός Εξωτερικών Κωνσταντίνος Κόμπος, σε εκδήλωση που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Γλαύκος Κληρίδης, για το συγκεκριμένο θέμα.

BEST OF TOTHEMAONLINE