Στην Αθήνα μεταβαίνει ο ΥΠΕΣ για τη Διάσκεψη των MED5 για το μεταναστευτικό

Στην Αθήνα μεταβαίνει ο ΥΠΕΣ για τη Διάσκεψη των MED5 για το μεταναστευτικό

Ο Υπουργός Εσωτερικών  Νίκος Νουρής μεταβαίνει την Παρασκευή στην Αθήνα για να συμμετάσχει στη Διάσκεψη των MED 5 για το μεταναστευτικό.

Η Διάσκεψη, η οποία διοργανώνεται με πρωτοβουλία της ελληνικής Κυβέρνησης, θα πραγματοποιηθεί από την Παρασκευή 19 Μαρτίου μέχρι το Σάββατο 20 Μαρτίου, στην Αθήνα, στην παρουσία των Υπουργών αρμόδιων για θέματα μετανάστευσης και ασύλου των πέντε μεσογειακών κρατών-μελών πρώτης γραμμής: Ισπανίας, Ιταλίας, Κύπρου, Μάλτας και Ελλάδας.

Στόχος, σύμφωνα με το ΓΤΠ, είναι ο συντονισμός των πέντε κρατών μελών πρώτης γραμμής και ο καθορισμός κοινής γραμμής, ενόψει της συζήτησης που βρίσκεται σε εξέλιξη για το νέο ευρωπαϊκό Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προστίθεται.

Μέρος της συζήτησης θα αποτελέσει η προστασία των εξωτερικών συνόρων, η ανάγκη δημιουργίας κοινού ευρωπαϊκού οργανισμού επιστροφών, αλλά και η ουσιαστικότερη αλληλεγγύη προς τα κράτη που δέχονται υπέρμετρο βάρος από τις μεταναστευτικές ροές. Περαιτέρω θα συζητηθεί και η αποτελεσματική και αποδοτική συνεργασία Ευρωπαϊκής Ένωσης- Τουρκίας στον τομέα της διαχείρισης των μεταναστευτικών ροών, στη διαδρομή της ανατολικής Μεσογείου.   

Το Σάββατο, οι Υπουργοί θα παρακαθήσουν σε γεύμα εργασίας με τον Έλληνα Πρωθυπουργό  Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής  Μαργαρίτη Σχοινά, ενώ το βράδυ της ίδιας ημέρας θα διεξαχθεί κοινή διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου των πέντε Υπουργών Εσωτερικών και Μετανάστευσης.

Τον Υπουργό Εσωτερικών θα συνοδεύει ο Διευθυντής του Γραφείου του και Λειτουργοί των Υπουργείων Εσωτερικών και Εξωτερικών. Η κυπριακή αντιπροσωπεία επιστρέφει στην Κύπρο την Κυριακή.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Θέλει κοινή συνάντηση με Έρχιουρμαν στην παρουσία Ολγκίν ο Πρόεδρος - «Καμία αδράνεια, τρέχουν οι εξελίξεις»

Θέλει κοινή συνάντηση με Έρχιουρμαν στην παρουσία Ολγκίν ο Πρόεδρος - «Καμία αδράνεια, τρέχουν οι εξελίξεις»

Στην Κύπρο πριν το τέλος του μήνα αναμένεται να έρθει η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σημειώνοντας ότι στην παρουσία της θα πρέπει να γίνει κοινή συνάντηση με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη.

BEST OF TOTHEMAONLINE