ΕΛΛΑΔΑ

Στα πράσινα ο Φινλανδός Λοντ!

Στα πράσινα ο Φινλανδός Λοντ!

Την πρώτη μεταγραφή του για τη θερινή μεταγραφική περίοδο «έκλεισε» ο Παναθηναϊκός αποκτώντας τον Φινλανδό χαφ, Ρόμπιν Λοντ!

O 22χρονος (γεννημένος στις 17 Απριλίου του 1993) χαφ είναι αριστεροπόδαρος και παίζει στον άξονα της μεσαίας γραμμής είτε ως οκτάρι σε σύστημα με ένα αμυντικό χαφ και τρεις στη μεσαία γραμμή είτε ως επιτελικό χαφ σε 4-4-2 ή σύστημα με δύο «κόφτες». Στην πραγματικότητα είναι ο κεντρικός χαφ με οργανωτικές ικανότητες που ψάχνει ο Παναθηναϊκός, ένας box to box μέσος με καλή πάσα, έφεση στο γκολ, σουτ από μέση και μακρινή απόσταση, χρησιμοποιώντας και τα δύο πόδια.

Ανήκει στη μόνιμη πρωταθλήτρια Φινλανδίας Ελσίνκι με την οποία οι Πράσινοι έφτασαν σε συμφωνία μετά από διαπραγματεύσεις ημερών. Ο Λοντ είχε συμβόλαιο μέχρι το τέλος του 2015 και ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να καταβάλει ένα ποσό στην Ελσίνκι προκειμένου να τον αγοράσει. Το συμβόλαιο που θα υπογράψει ο Λοντ θα έχει κατά πάσα πιθανότητα τριετή διάρκεια. Ο Φινλανδός θα παραμείνει στην Ελσίνκι μέχρι το τέλος του μήνα και μετά θα ξεκουραστεί προκειμένου να ενσωματωθεί στην προετοιμασία του Τριφυλλιού. Είναι πιθανό στο επόμενο διάστημα να έρθει στη χώρα μας προκειμένου να περάσει από ιατρικές εξετάσεις.

Τον παίκτη έχει παρακολουθήσει ο Λεωνίδας Βόκολος ενώ φέρει την έγκριση τόσο του Τάκη Φύσσα όσο και του Γιάννη Αναστασίου. 

Ο Λοντ είναι μια από τις μεγαλύτερες ελπίδες της Φινλανδίας για τα επόμενα χρόνια. Στους παλαιότερους θυμίζει τον σπουδαίο Γιάρι Λιτμάνεν! Πριν φτάσει κανείς σε υπερβολικές συγκρίσεις καλό είναι να γνωρίζει τα βασικά για τον Λοντ. Δεν είναι μια τυχαία περίπτωση. Στο κλείσιμο της περσινής σεζόν –για τους Σκανδιναβούς δεν ισχύει το σύστημα της υπόλοιπης Ευρώπης δηλαδή με την αγωνιστική περίοδο να αρχίζει Αύγουστο και να τελειώνει Μάιο, αλλά αρχίζει Απρίλιο και ολοκληρώνεται Οκτώβριο- ο Λοντ σάρωσε τα βραβεία. Αναδείχθηκε καλύτερος ποδοσφαιριστής κάτω των 21 ετών και καλύτερος μέσος του φινλανδικού πρωταθλήματος. 

Σπουδαίες διακρίσεις για έναν νεαρό παίκτη που πράγματι έκανε εντυπωσιακή σεζόν. Κατέκτησε πρωτάθλημα με την Ελσίνκι όντας βασικός και ένας από τους κύριους σκόρερ της ομάδας, πέτυχε ένα πανέμορφο όσο και καθοριστικό γκολ που έδωσε στην ομάδα του την πρόκριση σε ομίλους του Europa League για πρώτη φορά στην ιστορία της στο συγκεκριμένο θεσμό, ήταν βασικός στην Εθνική Ελπίδων. Λίγους μήνες μετά τη βράβευσή του, τον περασμένο Ιανουάριο ήρθε η παρθενική κλήση στην Εθνική Ανδρών και μαζί οι πρώτες δύο συμμετοχές στα φιλικά με Σουηδία και Υεμένη.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Influencer Marketing: Τι προβλέπει η νομοθεσία – Αυτά πρέπει να πληρούν οι αναρτήσεις – Όσα πρέπει να ξέρουν καταναλωτές και επιχειρήσεις

Καταδυτικός Τουρισμός: Η μαγεία της θάλασσας μέσα στα Κυπριακά νερά – Ζηνοβία και Musan μας βάζουν στο «χάρτη»

Πώς προστατεύουμε την καμένη γη μετά από πυρκαγιά - Υπάρχει στην Κύπρο ο εξοπλισμός;

Θα μας τρελάνει ο καιρός - Ζέστη και βροχές στο «μενού» - Αναλυτικά η πρόγνωση

Βρισηίδα Ανδριώτου: Κάλυψε το στήθος της με δυο ζουμερά κεράσια - Δείτε φωτογραφία



Πώς προστατεύουμε την καμένη γη μετά από πυρκαγιά - Υπάρχει στην Κύπρο ο εξοπλισμός;

Πώς προστατεύουμε την καμένη γη μετά από πυρκαγιά - Υπάρχει στην Κύπρο ο εξοπλισμός;

Οι πυρκαγιές αποτελούν κάθε καλοκαίρι ένα καταστροφικό φαινόμενο που πλήττει την Κύπρο ενώ υπάρχουν πολλοί παράγοντες που επηρεάζουν και καθορίζουν τον κίνδυνο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top