ΔΙΕΘΝΗ

Τηλεφωνική επικοινωνία Καλίν-Σάλιβαν για επίλυση ζητημάτων μεταξύ ΗΠΑ και Τουρκίας

Τηλεφωνική επικοινωνία Καλίν-Σάλιβαν για επίλυση ζητημάτων μεταξύ ΗΠΑ και Τουρκίας

Τη σημασία της από κοινού προσπάθειας επίλυσης με εποικοδομητικό τρόπο ζητημάτων διαφωνίας μεταξύ ΗΠΑ και Τουρκίας, όπως οι S400 τα F35, τόνισαν ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας Ιμπραχίμ Καλίν και ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ Τζέικ Σάλιβαν.


Τουρκικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Ιμπραχίμ Καλίν με τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ, συζήτησαν κυρίως τις αμερικανοτουρικές σχέσεις καθώς και περιφερειακά θέματα, όπως αυτά της Συρίας, της Λιβύης και του Ιράκ, αλλά και τον αγώνα για καταπολέμηση της πανδημίας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, κατά την τηλεφωνική επικοινωνία υπογραμμίστηκε η ανάγκη προώθησης ενός επιπέδου που να εστιάζεται στα κοινά στρατηγικά συμφέροντα, στο πλαίσιο του αμοιβαίου σεβασμού των σχέσεων της στενής συμμαχίας Τουρκίας-ΗΠΑ.

Τονίστηκε η σημασία της από κοινού προσπάθειας επίλυσης με εποικοδομητικό τρόπο ζητημάτων, όπως οι S400 και οι F35, που είναι στοιχεία διαφωνίας μεταξύ των δύο χωρών. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η Τουρκία εξέφρασε την ευαισθησία και αποφασιστικότητά της για αγώνα εναντίον κάθε είδους τρομοκρατικής οργάνωσης χωρίς καμία διάκριση, συμπεριλαμβανομένων και των PYD/YPG/PKK/DEAŞ/FETO.

Επίσης αναφέρθηκε ότι σε μια περίοδο κατά την οποία η πολιτική διαδικασία και οι συνταγματικές μελέτες αναμένεται να υποστηριχθούν προκειμένου να διασφαλιστεί η διαρκής ειρήνη και σταθερότητα στη Συρία, οι επιθέσεις κατά αμάχων πρέπει να σταματήσουν.

Εκφράστηκε επίσης ικανοποίηση για την πρόοδο και τη λειτουργία της πολιτικής λειτουργίας καθώς και τη διασφάλισης της σταθερότητας στη Λιβύη η οποία εξασφαλίστηκε έπειτα από την ψήφο εμπιστοσύνης που έλαβε η κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας στη Λιβύη. Στην τηλεφωνική επικοινωνία υπογραμμίστηκε ακόμη ότι ο αγώνας θα συνεχιστεί με αποφασιστικότητα για την πρόληψη κάθε είδους βίας κατά των γυναικών σε παγκόσμια κλίμακα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το βασικό στήριγμα στην προσπάθεια για επίτευξη ειρήνης στην Κύπρο, δήλωσε το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε εκδήλωση εορτασμού της επετείου για τα 20 χρόνια από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση που διεξήχθη στο Προεδρικό Μέγαρο στην παρουσία της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλας φον ντερ Λάιεν η οποία ανέφερε ότι η Κύπρος έχει καταστεί κόμβος αλληλεγγύης, όχι μόνο για την Ευρώπη αλλά και για τον κόσμο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top