ΚΥΠΡΟΣ

Το 'μπλόκο' για τουρισμό από τους Βρετανούς και πως επηρεάζει την Κύπρο

Το 'μπλόκο' για τουρισμό από τους Βρετανούς και πως επηρεάζει την Κύπρο

Κόπηκαν απότομα τα χαμόγελα αισιοδοξίας για κάθοδο Βρετανών τουριστών που έχουν εμβολιαστεί από την 1η Μαΐου.

Μπλόκο στα ταξίδια αναψυχής των Βρετανών έβαλε το πρόστιμο ύψους 5 χιλιάδων λιρών σύμφωνα με τη νέα ρύθμιση από την κυβέρνηση Τζόνσον με στόχο την αποτροπή διασποράς των μεταλλάξεων ενόψει μετακινήσεων για το Πάσχα των Καθολικών.

Σε επικοινωνία του Themaonline με τον εκπρόσωπο Τύπου του συνδέσμου ταξιδιωτικών πρακτόρων Κύπρου, Χάρη Παπαχαραλάμπους μας ανέφερε ότι είναι πολύ γρήγορα να βγάλουμε συμπεράσματα. «Το πιο σημαντικό είναι να δούμε εάν ψηφιστεί η πρόταση Τζόνσον και αν ναι, μέχρι πότε θα είναι σε ισχύ. Οι μέχρι στιγμής ημερομηνίες που ανακοινώθηκαν δεν μας επηρεάζουν», μας ανέφερε.

Το Themaonline επικοινώνησε και με τον Γενικό Διευθυντή Παγκύπριου Συνδέσμου Ξενοδόχων, Φιλόκυπρο Ρουσσουνίδη και μας δήλωσε ότι σίγουρα δεν είναι θετική η εξέλιξη αυτή αλλά δεν πρέπει να πανικοβληθούμε, «Σταμάτησε την καλή ροή που έφερε η ανακοίνωση για άνοιγμα εμβολιασμένων Βρετανών τουριστών στην Κύπρο. Αναμένουμε τις αποφάσεις στις 12 Απριλίου της κυβέρνησης Τζόνσον για να αξιολογήσουμε την κατάσταση. Τα διάφορα δημοσιεύματα όμως δεν βοηθούν στην σταθεροποίηση της κατάταστασης και παρατείνουν την αβεβαιότητα δυσκολεύοντας τον προγραμματισμό. Παρ όλα αυτά εμείς αξιολογούμε επί καθημερινής βάσεως πλέον τα δεδομένα μας για να μπορούμε να προβαίνουμε στις ανάλογες δράσεις και ενέργειες για τη δημιουργία πλαισίου επαναλειτουργίας της βιομηχανίας το συντομότερο δυνατό»

Να υπενθυμίσουμε ότι οι Βρετανοί βουλευτές θα ψηφίσουν για τη νέα νομοθεσία την Πέμπτη (25/3). Εφόσον οι ρυθμίσεις εγκριθούν, θα τεθούν σε ισχύ την επόμενη Δευτέρα 29 Μαρτίου.

Αν και ορισμένοι βουλευτές των Συντηρητικών φέρονται έτοιμοι να καταψηφίσουν τις νομοθετικές προτάσεις, η κυβέρνηση αναμένεται να κερδίσει εύκολα την υποστήριξη της Βουλής των Κοινοτήτων, σύμφωνα με το Sky News.

Οι ρυθμίσεις λήγουν στις 30 Ιουνίου, εκτός εάν καταργηθούν ή τροποποιηθούν νωρίτερα. Η νομοθεσία καθορίζει επίσης σειρά «βημάτων» για τη χαλάρωση του lockdown στην Βρετανία.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top