ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προχωρά η νομιμοποίηση της κλωστικής κάνναβης- Απαλλαγη της Κυπριακής κοινωνίας από παράλογες φοβίες και αγκυλώσεις λέει ο Περδίκης

Προχωρά η νομιμοποίηση της κλωστικής κάνναβης- Απαλλαγη της Κυπριακής κοινωνίας από παράλογες φοβίες και αγκυλώσεις λέει ο Περδίκης

Με πρωτοβουλία του Βουλευτή του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών κ. Γιώργου Περδίκη ενεγράφηκε και συζητήθηκε στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Γεωργίας την Πέμπτη 30/4 το θέμα «Η καλλιέργεια της κάνναβης για ιατρικούς και βιομηχανικούς σκοπούς και η δυνατότητα της εκταρικής επιδότησης της».

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης οι αρμόδιοι του Υπουργείου Γεωργίας ανακοίνωσαν ότι το σχετικό νομοσχέδιο που θα νομιμοποιεί, υπό προϋποθέσεις, την καλλιέργεια της κλωστικής κάνναβης έχει αποσταλεί από τις 17 Μαρτίου στη Νομική Υπηρεσία για νομοτεχνικό έλεγχο.

Παράλληλα, ο εκπρόσωπος του ΚΟΑΠ ενημέρωσε τη Βουλή των Αντιπροσώπων ότι προωθείται η έγκριση τη επιδότησης της πρώτης καλλιέργειας κλωστικής κάνναβης στην Κύπρο.

Ο Βουλευτής του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών κ. Γιώργος Περδίκης απέστειλε κατ’ επείγουσα επιστολή στον Γενικό Εισαγγελέα κ. Κώστα Κληρίδη για επίσπευση της διαδικασίας του νομοτεχνικού ελέγχου, ώστε να τερματιστεί το νομικό παράδοξο, από τη μια το κράτος να απαγορεύει την καλλιέργεια της κάνναβης με αυστηρές ποινές φυλάκισης και από την άλλη να επιδοτεί την καλλιέργεια της.

Το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών επιμένει ότι η Κυπριακή κοινωνία πρέπει να απαλλαγεί από παράλογες φοβίες και αγκυλώσεις. Η απόλυτη και κατασταλτική απαγόρευση της χρήσης της κάνναβης για ιατρικούς ή γεωργικούς τομείς, δεν δικαιολογείται και πρέπει να αρθούν επιτέλους όλα τα εμπόδια.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Σε ουδέτερο έδαφος οι συναντήσεις Ολγκίν με Χριστοδουλίδη και Τατάρ - Κανένα σημάδι για πρόοδο στο Κυπριακό

Τιμές καυσίμων: Μεγάλες αποκλίσεις μεταξύ των επαρχιών - Περαιτέρω αυξήσεις στον ορίζοντα - Πίνακες

Θεραπεία με το… σταγονόμετρο: Σοβαρές ελλείψεις σε καινοτόμο φάρμακο - Πότε θα είναι ξανά διαθέσιμο

Ανατροπή στο σοβαρό τροχαίο στην Πάφο: Ανταλλάξαν θέση ο οδηγός με τον συνοδηγό – Η κατάσταση της υγείας του 25χρονου μοτοσικλετιστή

Έκανε ψευδή καταγγελία στον συγκάτοικό του ότι τον μαχαίρωσε στην πλάτη - Κατηγορήθηκε 29χρονος

Πυρκαγιά στην Αραδίππου: Ομολόγησε 27χρονος τον εμπρησμό - Επιτέθηκε και σε αστυνομικό



Φόνος στην Ορμήδεια: Ψάχνουν ακόμη τον δράστη - Δεν ζητήθηκε η βοήθεια της Αστυνομίας - Δείτε φωτογραφίες από τη σκηνή

Φόνος στην Ορμήδεια: Ψάχνουν ακόμη τον δράστη - Δεν ζητήθηκε η βοήθεια της Αστυνομίας - Δείτε φωτογραφίες από τη σκηνή

Συνεχείς είναι οι έρευνες για τον εντοπισμό του δράση, αναφορικά με τον φόνο έξω από την κοινότητα της Ορμήδειας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top