Προσοχή! Σε έξαρση τηλεφωνικές απάτες – Προσποιούνται αστυνομικούς

Προσοχή! Σε έξαρση τηλεφωνικές απάτες – Προσποιούνται αστυνομικούς

Την προσοχή του κοινού συνιστά η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος σε τηλεφωνικές απάτες που στόχο έχουν υποκλοπή προσωπικών δεδομένων και τραπεζικών λογαριασμών.

Αριθμό καταγγελιών δέχθηκε η ιστοσελίδα μας από πολίτες για κλήσεις στα κινητά τους τηλέφωνα που προσποιούνται μάλιστα τους αστυνομικούς. Σύμφωνα με την τελευταία καταγγελία που είχε το Themaonline στην κλήση αναγραφόταν ότι προερχόταν από τo οικονομικό τμήμα της Αστυνομίας και μάλιστα ο αριθμός ήταν κυπριακός.

Σε επικοινωνία μας με το ηλεκτρονικό έγκλημα μας ανέφεραν ότι επιτήδειοι προφασιζόμενοι διάφορες ιδιότητες προσπαθούν μέσα από συνομιλία με πολίτες να αποσπάσουν πληροφορίες έτσι ώστε της χρησιμοποιήσουν με σκοπό να αποσπάσουν χρήματα.

Η δίωξη ηλεκτρονικού τμήματος της Αστυνομίας συνιστά την προσοχή του κοινού και να μην απαντούν τέτοιου είδους κλήσεις και να είναι προσεκτικοί ποια προσωπικά τους δεδομένα μοιράζονται μέσω τηλεφώνου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Στήριξη Χριστοδουλίδη σε Ζελένσκι: Σχεδιάζει επίσκεψη στο Κίεβο τον Δεκέμβρη ο ΠτΔ

Στήριξη Χριστοδουλίδη σε Ζελένσκι: Σχεδιάζει επίσκεψη στο Κίεβο τον Δεκέμβρη ο ΠτΔ

Σειρά σημαντικών συναντήσεων είχε σήμερα στην πρωτεύουσα της Δανίας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με αρχηγούς κρατών ή κυβερνήσεων, ενόψει της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ, όπως ανέφερε η Υφυπουργός Ευρωπαϊκών Θεμάτων Μαριλενα Ραουνά.