Επανάληψη εκλογών υπόσχεται ο επικεφαλής της στρατιωτικής χούντας στο Μιανμάρ

Επανάληψη εκλογών υπόσχεται ο επικεφαλής της στρατιωτικής χούντας στο Μιανμάρ

Ο επικεφαλής της στρατιωτικής χούντας στην Μιανμάρ, στρατηγός Μιν Αούνγκ Χλάινγκ επανέλαβε την υπόσχεσή του για διεξαγωγή εκλογών μετά το πραξικόπημα της 1ης Φεβρουαρίου, δηλώνοντας ότι οι πράξεις βίας είναι ανάρμοστες, τη στιγμή που ο στρατός καταστέλλει με βία τις διαδηλώσεις κατά της κατάληψης της εξουσίας από τον στρατό.

 
Απευθυνόμενος στην ετήσια παρέλαση της Ημέρας του Στρατού, χαιρέτισε την παρουσία των ρωσικών δυνάμεων, χαρακτηρίζοντας την Ρωσία έναν "αληθινό φίλο".

Είπε ότι ο στρατός έπρεπε να καταλάβει την εξουσία την 1η Φεβρουαρίου εξαιτίας παράνομων ενεργειών της ανατραπείσας Κυβέρνησης του κόμματος Εθνικού Συνδέσμου για τη Δημοκρατία (NLD) και της κρατούμενης σήμερα ηγέτιδας Αούνγκ Σαν Σου Τσι, προσθέτοντας ότι ορισμένα ηγετικά στελέχη του κόμματος κρίθηκαν ένοχα για διαφθορά και έχουν κινηθεί νομικές διαδικασίες εναντίον τους.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πάει Νέα Υόρκη ο ΠτΔ: Με ποιους θα έχει συναντήσεις – Πότε βλέπει Γκουτέρες και Ολγκίν

Πάει Νέα Υόρκη ο ΠτΔ: Με ποιους θα έχει συναντήσεις – Πότε βλέπει Γκουτέρες και Ολγκίν

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης μεταβαίνει στη Νέα Υόρκη, όπου θα προσφωνήσει την 81η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, ενώ κατά τη διάρκεια της εκεί παραμονής του θα συναντηθεί με τον ΓΓ των ΗΕ, με την προσωπική του απεσταλμένη, καθώς και με αρχηγούς κρατών ή κυβερνήσεων και επικεφαλής Οργανισμών και πολυεθνικών εταιρειών. Θα έχει, επίσης, επαφές με εκπροσώπους της κυπριακής ομογένειας.