'Σοκαρισμένη' η Ουάσινγκτον από την 'τρομοκρατία' του στρατού στην Μιανμάρ

'Σοκαρισμένη' η Ουάσινγκτον από την 'τρομοκρατία' του στρατού στην Μιανμάρ

Η Ουάσινγκτον είναι "σοκαρισμένη" από τις δολοφονίες διαδηλωτών από τις δυνάμεις ασφαλείας στην Μιανμάρ, δήλωσε το Σάββατο ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, καταγγέλλοντας την "τρομοκρατία" που ασκεί ο στρατός που ανέτρεψε την πολιτική κυβέρνηση στο πραξικόπημα της 1ης Φεβρουαρίου.


"Είμαστε σοκαρισμένοι από την αιματοχυσία που προκάλεσαν οι δυνάμεις ασφαλείας της Μιανμάρ, που αποδεικνύει ότι η χούντα θα θυσιάσει τις ζωές των ανθρώπων προς εξυπηρέτηση ολίγων", τόνισε ο κ. Μπλίνκεν σε ανάρτηση στο twitter.

"Ο γενναίος λαός της Μιανμάρ απορρίπτει το στρατιωτικό καθεστώς τρόμου", πρόσθεσε. Τουλάχιστον 90 άνθρωποι σκοτώθηκαν χθες από τις δυνάμεις ασφαλείας σε ολόκληρη την Μιανμάρ, σε μια από τις πιο αιματηρές ημέρες διαδηλώσεων από την 1η Φεβρουαρίου που ο στρατός ανέτρεψε την κυβέρνηση με πραξικόπημα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Αποκατάσταση ομαλότητας στην νεκρή ζώνη της Δένειας - Οι διαβεβαιώσεις που έλαβε ο κοινοτάρχης από ΟΥΝΦΙΚΥΠ

Αποκατάσταση ομαλότητας στην νεκρή ζώνη της Δένειας - Οι διαβεβαιώσεις που έλαβε ο κοινοτάρχης από ΟΥΝΦΙΚΥΠ

Περίπου από τις 2:00 μ.μ. του Σαββάτου και έπειτα αποκαταστάθηκε η ομαλότητα στην ζώνη κατάπαυσης του πυρός στην περιοχή της κοινότητας Δένειας, όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου, Χαράλαμπος Αλεξάνδρου.

BEST OF TOTHEMAONLINE