ΚΥΠΡΟΣ: Τα «κρούσματα» παραβάσεων σε υποστατικά - Λικνίσματα, μάσκες, κλειστοί χώροι- Πολλοί στα Δικαστήρια

ΚΥΠΡΟΣ: Τα «κρούσματα» παραβάσεων σε υποστατικά - Λικνίσματα, μάσκες, κλειστοί χώροι- Πολλοί στα Δικαστήρια

Η Αστυνομία, το τελευταίο 48ωρό (26-28/03/2021) προχώρησε συνολικά σε 23,645 ελέγχους παγκύπρια από τους οποίους προέκυψαν 401 καταγγελίες πολιτών και 20 καταγγελίες υποστατικών για παραβίαση των διαταγμάτων του Περί Λοιμοκαθάρσεως Νόμου.

Από τα 20 υποστατικά που καταγγέλθηκαν, τα 15 αφορούσαν χώρους εστίασης, εκ των οποίων τα 5 ήταν εστιατόρια στην επαρχία Λευκωσίας και το ένα στην επαρχία Πάφου.

Λευκωσία
Στη Λευκωσία καταγγέλθηκαν εξωδίκως, οι υπεύθυνοι τεσσάρων εστιατορίων αφού εξυπηρετούσαν πελάτες σε κλειστό εξωτερικό χώρο. Στο ένα υποστατικό εντοπίστηκαν θαμώνες να χορεύουν σε κλειστό εξωτερικό χώρο, ενώ λειτουργούσε και μετά την καθορισμένη ώρα κλεισίματος. Για πέμπτο εστιατόριο σχηματίστηκε ποινικός φάκελος και η υπόθεση θα οδηγηθεί ενώπιον Δικαστηρίου. 
Επίσης, καταγγέλθηκαν οι υπεύθυνοι τριών καφετεριών γιατί εξυπηρετούσαν θαμώνες σε κλειστό χώρο. 

Λάρνακα
Στην επαρχία Λάρνακας καταγγέλθηκε υπεύθυνος ινστιτούτου αισθητικής, ο οποίος δεν έφερε προστατευτική μάσκα.

Λεμεσός 
Στην επαρχία Λεμεσού καταγγέλθηκαν, ο υπεύθυνος υποστατικού (μπαράκι) για αδικήματα που αφορούσαν τον περί Λοιμοκάθαρσης νόμο και ο υπεύθυνος σωματείου, ο οποίος εντοπίστηκε να σερβίρει ποτά και φαγητά σε θαμώνες, οι οποίοι βρίσκονταν σε κλειστό εξωτερικό χώρο.

Πάφος
Επιπρόσθετα, στην επαρχία Πάφου, για τέσσερα υποστατικά (μπαράκια) σχηματίστηκε ποινικός φάκελος και οι υποθέσεις θα οδηγηθούν ενώπιον Δικαστηρίου. Εξάλλου καταγγέλθηκαν άλλοι τρεις ιδιοκτήτες υποστατικών και ένας ιδιοκτήτης εστιατορίου για μη τήρηση των μέτρων. 

Μόρφου 
Τέλος στο διαμέρισμα της περιοχής Μόρφου καταγγέλθηκε ο υπεύθυνος υποστατικού (καφετέρια), το οποίο ήταν ανοικτό κατά παράβαση του Διατάγματος του Υπουργείου Υγείας. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ο Νίκος Αναστασιάδης στο «Τ» για όλα: Οι «αδυναμίες» του, η ζωή μετά το Προεδρικό και οι αλήθειες που ακούγονται για πρώτη φορά – Βίντεο

Ο Νίκος Αναστασιάδης στο «Τ» για όλα: Οι «αδυναμίες» του, η ζωή μετά το Προεδρικό και οι αλήθειες που ακούγονται για πρώτη φορά – Βίντεο

Χωρίς κανένα φίλτρο, όπως άλλωστε μας έχει συνηθίσει, ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, άνοιξε τις πόρτες του γραφείου του στην κάμερα του ThemaOnline και μίλησε στον Τάσο Θεοδώρου για όλα και… όλους.

BEST OF TOTHEMAONLINE