Ο ΓΓ του ΟΗΕ προειδοποιεί για κρίση χρέους εξαιτίας της COVID-19 για τον αναπτυσσόμενο κόσμο

Ο ΓΓ του ΟΗΕ προειδοποιεί για κρίση χρέους εξαιτίας της COVID-19 για τον αναπτυσσόμενο κόσμο

Ο κόσμος αντιμετωπίζει έντονα ζητήματα βιωσιμότητας του χρέους εξαιτίας της κρίσης του νέου κορωνοϊού, τα οποία δεν έχουν κατανοηθεί ή αντιμετωπιστεί κατάλληλα, σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, τον οποίο επικαλούνται σήμερα οι Financial Times. 

"Η απάντηση στην COVID-19 και στις οικονομικές πτυχές (της κρίσης) είναι κατακερματισμένη και οι γεωπολιτικοί διαχωρισμοί δεν βοηθούν", δήλωσε ο Γκουτέρες στους FT. Χώρες όπως η Βραζιλία και η Νότια Αφρική έχουν δανειστεί σε μεγάλο βαθμό από εσωτερικούς δανειστές παρά από ξένους επενδυτές με επιτόκια πολύ πιο υψηλά από αυτά που είναι διαθέσιμα σε πλούσιες χώρες, καθιστώντας τους κινδύνους λιγότερο ορατούς από προηγούμενες κρίσεις χρέους αναδυόμενων αγορών, σύμφωνα με τον Γκουτέρες.

"Δανείζονται ουσιαστικά από την εσωτερική αγορά, αλλά η διάρκεια μέχρι την ωρίμανση μειώνεται", σημείωσε ο Γκουτέρες στις δηλώσεις που έκανε στους FT. "Αυτό είναι μια πολύ κακή ένδειξη", υπογράμμισε.

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: «Στο τελικό στάδιο ανάπτυξης το κοίτασμα Κρόνος»

ΠτΔ: «Στο τελικό στάδιο ανάπτυξης το κοίτασμα Κρόνος»

Στο τελικό στάδιο ανάπτυξης βρίσκεται το κοίτασμα «Κρόνος», με στόχο να σταλούν οι πρώτες ποσότητες κυπριακού φυσικού αερίου στην Ευρώπη, είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, σημειώνοντας ότι οι σχετικές εργασίες πρέπει να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος Μαρτίου, όταν θα μεταβεί και στην Αίγυπτο μετά από πρόσκληση του Προέδρου της χώρας για να συμμετάσχει στο Ενεργειακό Φόρουμ που θα πραγματοποιηθεί στο Κάιρο.