ΕΛΛΑΔΑ: Ποινή φυλάκισης 6 μηνών σε φοιτήτρια που έκανε πάρτι με 52 άτομα

ΕΛΛΑΔΑ: Ποινή φυλάκισης 6 μηνών σε φοιτήτρια που έκανε πάρτι με 52 άτομα

Ποινή φυλάκισης 6 μηνών και 10 ημερών, με τριετή αναστολή, επέβαλε το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης στην Ισπανίδα φοιτήτρια που συνελήφθη ως διοργανώτρια πάρτι σε ισόγειο χώρο στην Τούμπα, όπου εκτός από την ίδια εντοπίστηκαν άλλοι 52 φοιτητές, όλοι του προγράμματος «Erasmus», κατά παράβαση των μέτρων για την πανδημία.

Η 21 ετών φοιτήτρια κρίθηκε ένοχη για παραβίαση των μέτρων για την πρόληψη μολυσματικών ασθενειών και για διατάραξη κοινής ησυχίας, ενώ της αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας. «Είχα καλέσει 12 άτομα. Δεν γνώριζα όλες τις απαγορεύσεις, ούτε με ενημέρωσε ο ιδιοκτήτης του χώρου. Στο Αλικάντε απ' όπου κατάγομαι ισχύουν λιγότερα μέτρα», είπε στην απολογία της. Ρωτήθηκε δε για τον τρόπο διεξαγωγής των μαθημάτων στο Πανεπιστήμιο, όπου φοιτά στη Θεσσαλονίκη, και απάντησε ότι γίνονται διαδικτυακά.

Κατά της απόφασης άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερη. Εκτός από το ποινικό σκέλος, βεβαιώθηκε εναντίον της πρόστιμο ύψους 3000 ευρώ.

Η αστυνομία κλήθηκε τα ξημερώματα να διαλύσει το πάρτι ύστερα από καταγγελίες περιοίκων για δυνατή μουσική και οχλαγωγία. Στο σημείο διαπιστώθηκε ότι βρίσκονταν η διοργανώτρια και 52 ακόμη φοιτητές, με καταγωγή από την Ιταλία, την Ισπανία, την Γαλλία και την Ολλανδία, στους οποίους επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο ύψους 300 ευρώ.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Συνάντηση ΠτΔ-Φον ντερ Λάιεν τη Δευτέρα με φόντο τις επαφές της με Ερντογάν - «Η θέση της ΕΕ ταυτόσημη με της ΚΔ»

Συνάντηση ΠτΔ-Φον ντερ Λάιεν τη Δευτέρα με φόντο τις επαφές της με Ερντογάν - «Η θέση της ΕΕ ταυτόσημη με της ΚΔ»

Θα πρέπει να υπάρξει ουσιαστική πρόοδος στο Κυπριακό προς την κατεύθυνση επανέναρξης των συνομιλίων στη βάση του συμφωνημένου πλαισίου για να εξεταστούν τα όποια θετικά βήματα όσον αφορά τα Ευρωτουρκικά, ανέφερε, την Τετάρτη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, απαντώντας σε ερωτήσεις εκπροσώπων των ΜΜΕ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για τον απολογισμό της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ.

BEST OF TOTHEMAONLINE