ΚΥΠΡΟΣ: Είστε άνεργος και θέλετε να εργαστείτε στις Βουλευτικές Εκλογές; Ποιους αφορά και τι πρέπει να κάνετε

ΚΥΠΡΟΣ: Είστε άνεργος και θέλετε να εργαστείτε στις Βουλευτικές Εκλογές; Ποιους αφορά και τι πρέπει να κάνετε

Πλησιάζουν οι Βουλευτικές του Μαΐου και εκτός από τα κόμματα που βρίσκονται στο τελικό στάδιο καταρτισμού των ψηφοδελτίων τους, αναβρασμός επικρατεί και στο Υπουργείο Εσωτερικών (Τμήμα Εκλογών) ώστε να ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός των εκλογών.

Όπως ανακοινώθηκε την Τετάρτη 31/3 και σε αυτές τις εκλογές θα εργαστούν άνεργοι πτυχιούχοι, οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι στον κατάλογο ανέργων του Υπ. Εργασίας.

Την ενεργοποίηση της ιστοσελίδας aps.elections.moi.gov.cy, μέσω της οποίας δημόσιοι λειτουργοί και άνεργοι πτυχιούχοι μπορούν να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους, για στελέχωση των εκλογικών κέντρων των Βουλευτικών Εκλογών, που θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή, 30 Μαΐου 2021, ανακοίνωσε το Υπουργείο Εσωτερικών.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, η ιστοσελίδα θα είναι ενεργοποιημένη μέχρι και τα μεσάνυχτα της Πέμπτης, 15 Απριλίου 2021.

Όπως σημειώνει το ΥΠΕΣ δεν θα γίνουν δεκτές έντυπες δηλώσεις, ενώ όσον αφορά τους άνεργους πτυχιούχους, δήλωση μπορούν να υποβάλουν μόνο όσοι έχουν εγγραφεί στο Τμήμα Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Να σημειώσουμε ότι στις Βουλευτικές του 2016 ο αριθμός άνεργων πτυχιούχων που χρειάστηκε ήταν της τάξεως των 1400-1500 ατόμων, ενώ και η αντιμισθία τους ήταν στα ίδια πλαίσια με τις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις.

Μετά την πάροδο εύλογου χρονικού διαστήματος (το οποίο θα ανακοινωθεί) όσοι έχουν συμπληρώσει την σχετική αίτηση και πληρούν τις προϋποθέσεις, θα μπουν στην κληρωτίδα και θα γίνει σε κάθε επαρχία κλήρωση ώστε να επιλεγούν αυτοί που θα εργαστούν στις εκλογές όπως γίνεται συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: Παρά τις δυσκολίες παραμένουμε προσηλωμένοι για επανένωση της Κύπρου

ΠτΔ: Παρά τις δυσκολίες παραμένουμε προσηλωμένοι για επανένωση της Κύπρου

Παρά τις δυσκολίες και την αδιάλλακτη τουρκική στάση, παραμένουμε προσηλωμένοι και θα πράξουμε ό,τι είναι δυνατόν στη μεγάλη προσπάθεια για επανένωση της Κύπρου, δήλωσε το Σάββατο, ο Πρόεδρος Νίκος Χριστοδουλίδης, στον χαιρετισμό του στην εκδήλωση «Your Europe, Your Future: A dialogue with Youth», με την ευκαιρία της Ημέρας της Ευρώπης, που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Αριστείας CYENS.

BEST OF TOTHEMAONLINE