Αρχιεπίσκοπος στο TothemaWeb Tv Radio:Θα ξετσιπωθούν οι ομοφυλόφιλοι εάν τους επιτρέψουν να υιοθετούν και παιδιά (Βίντεο)

Αρχιεπίσκοπος στο TothemaWeb Tv Radio:Θα ξετσιπωθούν οι ομοφυλόφιλοι εάν τους επιτρέψουν να  υιοθετούν και παιδιά (Βίντεο)

Αμέτοχη επιθυμεί να παραμείνει η Εκκλησία στο θέμα της συζήτησης από τη Βουλή, του Συμφώνου Συμβίωσης, σύμφωνα με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο. Από την άλλη ο Μακαριότατος τραβάει κόκκινη γραμμή και καλεί τους Βουλευτές να θέσουν ασφαλιστικές δικλίδες, ώστε να μην επιτραπεί σε ομόφυλα ζευγάρια να προχωρούν σε υιοθεσίες παιδιών.

Μιλώντας το πρωί στην εκπομπή του TothemaWeb Radio Tv, «Πρώτη Ενημέρωση», ο Αρχιεπίσκοπος δήλωσε ότι η Εκκλησία δεν πρόκειται να αντιδράσει, στο θέμα της έγκρισης του συμφώνου από το Υπουργικό και την έναρξη της συζήτησης του στη Βουλή.

«Εάν δύο άνθρωποι θέλουν να ζήσουν μαζί είναι δικαίωμα τους, ελεύθεροι άνθρωποι είναι, αυτά είναι τα αγαθά της δημοκρατίας, αυτή είναι η απόφαση τους, δεν θα έρθουμε να τους πούμε τι να κάνουν», ξεκαθάρισε ο Αρχιεπίσκοπος.

Παρά το γεγονός ότι η Εκκλησία διαφωνεί, δεν πρόκειται, όπως δηλώνει να τους καταδικάσει, καθώς θεωρεί αναφαίρετο δικαίωμα των ομόφυλων ζευγαριών, να επιλέγουν τον τρόπο ζωής τους.

Εντούτοις, ο Μακαριότατος καλεί την Βουλή να θέσει ασφαλιστικές δικλίδες, ώστε να μην μπορούν ομόφυλα ζευγάρια να προχωρούν σε υιοθεσίες παιδιών, καθώς όπως εκτιμά, θα τα καταστρέψουν.

«Νομίζω στην Κύπρο, αυτό το πράμα δεν θα πιάσει, είναι αυτοί που συζούν σήμερα μυστικά και αύριο θα ξετσιπωθούν και θα ζουν φανερά», κατέληξε ο Κύπρου Χρυσόστομος.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Σχεδόν €1 δισ. από το Ταμείο Ανάκαμψης στην Κύπρο, δεν αφήσαμε να χαθεί χρόνος»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Σχεδόν €1 δισ. από το Ταμείο Ανάκαμψης στην Κύπρο, δεν αφήσαμε να χαθεί χρόνος»

Στο 97,3% αναμένεται να φθάσει η απορρόφηση των πόρων που αναλογούν στην Κύπρο από τον Μηχανισμό Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, με τις συνολικές εισπράξεις να υπολογίζεται ότι θα ανέλθουν σε περίπου €992 εκατ. μετά και την τελική εκταμίευση που αναμένεται τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας.

BEST OF TOTHEMAONLINE