Ακάρ: Η Ελλάδα προβάλλει αξιώσεις πέραν του διεθνούς δικαίου

Ακάρ: Η Ελλάδα προβάλλει αξιώσεις πέραν του διεθνούς δικαίου

Προκλητικές χαρακτήρισε τις ενέργειες της Ελλάδας ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ υποστηρίζοντας ότι η Ελλάδας προβάλλει αξιώσεις πέραν του διεθνούς δικαίου. 


Μιλώντας προς αξιωματικούς του τουρκικού στρατεύματος σήμερα από το Σιρνάκ της ΝΑ Τουρκίας, ο Χουλουσί Ακάρ, αναφερόμενος στις εξελίξεις στο Αιγαίο, την ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο είπε “εμείς δεν είμαστε υπέρ της κλιμάκωσης της έντασης”, προσθέτοντας ότι “παρά την εποικοδομητική, θετική, ειρηνική και ξεκάθαρη στάση μας για συνομιλίες, δυστυχώς οι προκλητικές ενέργειες των Ελλήνων γειτόνων μας συνεχίζονται, κλιμακώνοντας την ένταση”.

Ο Χουλουσί Ακάρ είπε ότι “χρησιμοποιώντας τη γλώσσα των απειλών, επιδιώκουν μια σειρά δικούς τους στόχους”. “Το λέμε κάθε φορά και συνεχίζουμε να το λέμε ότι όλα αυτά είναι μάταια, ότι δεν πρόκειται να έχουν καμία επιρροή οι απειλές απέναντι στη χώρα μας, στο έθνος μας και στις ένοπλες δυνάμεις μας κι ότι με τέτοιους τρόπους και μεθόδους δεν πρόκειται να υπάρξει καμία λύση”, ανέφερε.

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας είπε ότι έχουν συμβάλει αρκετά στη σταθερότητα και την ειρήνη και κατηγόρησε την Ελλάδα ότι προβάλλει αξιώσεις πέραν το διεθνούς δικαίου.

“Καλούμε τους συνομιλητές μας να λειτουργήσουν σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο. Εμείς γνωρίζουμε ότι το διεθνές δίκαιο και το Διεθνές Δικαστήριο έχει αποφανθεί πολλές φορές στο παρελθόν ότι ‘τα νησιά δεν διαθέτουν ούτε υφαλοκρηπίδα, ούτε ΑΟΖ’, ούτε μπορούν να διαθέτουν. Αυτό πρέπει να το γνωρίζουν, αυτά τα βασικά πρέπει να γίνονται αποδεκτά”, υποστήριξε ο Τούρκος ΥΠΑΜ.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Στρατηγική συμμαχία με βάθος: Τι συμφώνησαν Χριστοδουλίδης και Πρόεδρος των ΗΑΕ

Στρατηγική συμμαχία με βάθος: Τι συμφώνησαν Χριστοδουλίδης και Πρόεδρος των ΗΑΕ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης και ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Sheikh Mohamed bin Zayed Al Nahyan, ολοκλήρωσαν σήμερα, 14 Δεκεμβρίου 2025, στο Προεδρικό Μέγαρο στη Λευκωσία, τις επίσημες συνομιλίες στο πλαίσιο της ιστορικής, πρώτης επίσκεψης Προέδρου των ΗΑΕ στην Κυπριακή Δημοκρατία.

BEST OF TOTHEMAONLINE