ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοπέμπτου: Θα καθυστερήσουμε στην εφαρμογή περιβαλλοντικών νομοθεσιών της ΕΕ

Θεοπέμπτου: Θα καθυστερήσουμε στην εφαρμογή περιβαλλοντικών νομοθεσιών της ΕΕ

Σε εφαρμογή τίθεται από το καλοκαίρι η οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης η οποία θα περιορίσει περίπου 10 πλαστικά είδη μιας χρήσης στην αγορά. Δυστυχώς, ανέφερε, ο Χαράλαμπος Θεοπέμπτου παρά το γεγονός ότι έπρεπε η εφαρμογή της οδηγίας να τεθεί σε ισχύ το καλοκαίρι, εμείς ακόμα στην Βουλή δεν έχουμε πάρει το σχετικό νομοσχέδιο για να το συζητήσουμε και να το ψηφίσουμε και απ ό,τι φαίνεται θα καθυστερήσουμε στην εφαρμογή περιβαλλοντικών νομοθεσιών.


Ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων Συνεργασία Πολιτών Χαράλαμπος Θεοπέμπτου συμμετείχε σε εκδήλωση στην Πλατεία Ευρώπης στην Λάρνακα όπου διανεμήθηκαν ενημερωτικά φυλλάδια για την άγρια ζωή της Κύπρου και δόθηκαν βιοδιασπώμενα γάντια για συλλογή των ακαθαρσιών των σκύλων. Τα γαάτια-σακουλακια τα σχεδιασαν και κατασκεύασαν μαθητές του Λυκείου Αραδιππου στο πλαίσιο του προγράμματος "junior achivement 2021".

Ο Χαράλαμπος Θεοπέμπτου δήλωσε πως ``σήμερα είμαστε εδώ στις Φοινικούδες και κάνουμε διανομή γαντιών τα οποία είναι βιοδιασπώμενα και τα κατασκεύασαν μαθητές του Λυκείου Αραδίππου``.

Τα βιοδιασπώμενα γάντια είναι αυτά που φαίνονται σαν πλαστικά αλλά όταν πάνε στην φύση διασπώνται χωρίς να μένει κατάλοιπο ανέφερε ο Χαράλαμπος Θεοπέμπτου και πρόσθεσε πως πρέπει  να δίνουμε σημασία σε αυτά τα υλικά αυτή την εποχή, γιατί μπαίνει σε εφαρμογή από φέτος το καλοκαίρι η οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης η οποία θα περιορίσει περίπου 10 πλαστικά είδη μιας χρήσης στην αγορά.

Δυστυχώς, ανέφερε ο Πρόεδρος των Οικολόγων, ``παρά το γεγονός ότι έπρεπε η εφαρμογή της οδηγίας να είναι το καλοκαίρι εμείς ακόμα στην Βουλή δεν έχουμε πάρει ακόμη το σχετικό νομοσχέδιο για να το συζητήσουμε και να το ψηφίσουμε και απ ότι φαίνεται θα καθυστερήσουμε στην εφαρμογή περιβαλλοντικών νομοθεσιών``.

Ο Πρόεδρος του Κινήματος είπε πως, ``είναι σημαντική η νομοθεσία αυτή γιατί τα πλαστικά μιας χρήσης είναι αυτά που βρίσκουμε κυρίως έξω στην φύση πεταμένα και μέσα από ένα δεκαετές πλάνο η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ξεκινήσει ένα πόλεμο εναντίον των πλαστικών και αυτό είναι το πρώτο βήμα``.

Σε ερώτηση ως προς το ποια ήταν η ευκαιρία που οδήγησε το Κίνημα Οικολόγων να διοργανώσει αυτή την εκδήλωση ο Χαράλαμπος Θεοπέμπτου δήλωσε πως `` τώρα που άρχισε ο κόσμος να βγαίνει έξω έχουμε την δράση που έκανε το Λύκειο Αραδίππου, είναι η εποχή με τα πλαστικά, έχουν εμφανιστεί τα προβλήματα των πλαστικών στην δημόσια υγεία και χρησιμοποιούμε αυτό τον καλό καιρό και την ευκαιρία να προσφέρουμε όχι μόνο τα γάντια αλλά και πληροφορίες σε φυλλάδια όσον αφορά την κυπριακή φύση``.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Έκρηξη στη Λευκωσία: Μεταφέρθηκε και δεύτερο πρόσωπο στο Νοσοκομείο - Δείτε φωτογραφίες από το σημείο

Έκρηξη στη Λευκωσία: Μεταφέρθηκε και δεύτερο πρόσωπο στο Νοσοκομείο - Δείτε φωτογραφίες από το σημείο

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε το απόγευμα της Τρίτης (20/2) στη Λευκωσία, μετά από διαρροή υγραερίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top