ΚΟΣΜΟΣ

Ανατροπή στην υπόθεση της Germanwings - Ο Λούμπιτς προσπάθησε να σώσει το αεροσκάφος;

Ανατροπή στην υπόθεση της Germanwings - Ο Λούμπιτς προσπάθησε να σώσει το αεροσκάφος;

Ο Αντρέας Λούμπιτς, ο οποίος πιστεύεται ότι στις 24 Μαρτίου οδήγησε σκοπίμως στη συντριβή του αεροσκάφος της Germanwings στις Γαλλικές Άλπεις με αποτέλεσμα να σκοτωθούν και οι 150 επιβαίνοντες σε αυτό, ίσως να προσπάθησε να βγάλει το αεροσκάφος από τη μοιραία τροχιά, δευτερόλεπτα πριν τη συντριβή.

Ενενήντα τρία δευτερόλεπτα πριν το μοιραίο Airbus συντριβεί στην βουνοπλαγιά, ο Λούμπιτς προσπάθησε να παρακάμψει τον αυτόματο μηχανισμό καθόδου που είχε ενεργοποιήσει, όπως αποκαλύπτουν νέα στοιχεία από το μαύρο κουτί. Σύμφωνα με τα διεθνή μέσα που παρουσιάζουν τις αποκαλύψεις, ο συγκυβερνήτης ίσως άλλαξε γνώμη την τελευταία στιγμή και θέλησε να αποτρέψει την τραγωδία. 

Ο 28χρονος Λούμπιτς, ο οποίος έπασχε από κατάθλιψη και εμφάνιζε αυτοκτονικές σκέψεις, κλείδωσε έξω από το κόκπιτ τον πιλότο Patrick Sondenheimer όταν ο τελευταίος βγήκε για σωματική ανάγκη, και έθεσε το αεροσκάφος σε τροχιά θανάτου. 

Αλλά σύμφωνα με Γάλλους ερευνητές, επιχείρησε να πάρει τον έλεγχο της καταραμένης πτήσης της Germanwings, λίγο πριν το μοιραίο. «Μεταξύ των λεπτών 10:39:33 και 10:40:07, καταγράφηκε μια κίνηση από τη πλευρά του συγκυβερνήτη ο οποίος σύμφωνα με τα νέα δεδομένα, προσπάθησε να πάρει τον έλεγχο του αεροσκάφους, αλλά η προσπάθειά του δεν ήταν αρκετά ισχυρή ώστε να απενεργοποιήσει τον αυτόματο πιλότο, αναφέρει η έκθεση.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Σε ελεύθερη πτώση ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ - Μονόδρομος οι παραιτήσεις των ηγεσιών

Σε ελεύθερη πτώση ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ - Μονόδρομος οι παραιτήσεις των ηγεσιών

Σε μία περίοδο «εσωστρέφειας» βρίσκονται τα κόμματα του κέντρου, τα οποία αφού ξεπέρασαν το πρώτο σοκ από την ήττα των διπλών εκλογών, ψάχνουν απαντήσεις για το τι πραγματικά έφταιξε ώστε να φτάσουν σε αυτό το απογοητευτικό σημείο, που βρίσκονται σήμερα. Παρά τα μηνύματα που έλαβαν από τους πολίτες, φαίνεται πως οι ηγεσίες των τριών κομμάτων να μην αντιλαμβάνονται το τεράστιο πρόβλημα ή αρνούνται να το αντιληφθούν, ενώ θεωρούν τα κόμματά τους, ως περιουσιακό τους στοιχείο, αρνούμενοι να παραιτηθούν. Σε μία εποχή όπου η κοινωνία έχει δώσει την απάντησή της, επιλέγοντας τον νεαρό Φειδία Παναγιώτου, ο οποίος έλαβε μεγαλύτερο ποσοστό από το σύνολο των ποσοστών των τριών κομμάτων ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ, οι ηγεσίες τους εξακολουθούν να μην αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top