Κόκκινος: «Δεν έγινε κυβερνοεπίθεση στην ιστοσελίδα της Βουλής» - «Βεβιασμένη η ανακοίνωση»

Κόκκινος: «Δεν έγινε κυβερνοεπίθεση στην ιστοσελίδα της Βουλής» - «Βεβιασμένη η ανακοίνωση»

Ξεκαθαρίζει τα πράγματα για την κυβερνοεπίθεση που ανακοίνωσε χθες η Βουλή ότι δεχόταν από Τούρκο hacker λίγο πριν την δημοσιοποίηση της λίστας των 22 ΠΕΠ, ο Υφυπουργό Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, Κυριάκος Κόκκινος.

Σε επικοινωνία του Themaonline με τον Υφυπουργό Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, μας ανέφερε, «Δεν αποδεικνύεται και δεν τεκταίνεται μετά από έρευνα ότι η Βουλή είχε οποιαδήποτε κυβερνοεπίθεση».

Σε ερώτηση μας πως οδηγήθηκαν σε τέτοιο συμπέρασμα και προχώρησαν στην σχετική ανακοίνωση από μεριάς της η Βουλής ο κύριος Κόκκινος δεν θέλησε να αποδώσει ευθύνες και αρκέστηκε στο γεγονός ότι  «Ήταν μια βεβιασμένη ανακοίνωση από λειτουργό της Βουλής».

Ο Υφυπουργό ήθελε να κάνει σαφές ότι «Πρέπει να ‘μαστε προσεκτικοί στις δηλώσεις μας είτε έχουμε κυβερνοεπίθεση είτε όχι. Στην συγκεκριμένη περίπτωση σας διαβεβαιώνων ότι δεν ήταν κυβερνοεπίθεση».

Να υπενθυμίσουμε ότι τις πρόσφατα είχαν γίνει κυβερνοεπιθέσεις στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Άμυνας, αλλά και στα ηλεκτρονικά συστήματα του διεθνούς αεροδρομίου Λάρνακας.

 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Προεδρία της Βουλής: Οδυσσέας άφησε υπονοούμενα για Χαραλαμπίδου – Απόλυτη απόρριψη Χρίστου σε Αννίτα και ΑΚΕΛ

Προεδρία της Βουλής: Οδυσσέας άφησε υπονοούμενα για Χαραλαμπίδου – Απόλυτη απόρριψη Χρίστου σε Αννίτα και ΑΚΕΛ

Τέσσερις ημέρες πριν από τις Βουλευτικές Εκλογές 2026, οι πολιτικοί αρχηγοί και εκπρόσωποι κομμάτων βρέθηκαν στο μεγάλο debate του Alpha Κύπρου, σε μια τηλεοπτική αναμέτρηση με εντάσεις, σπόντες και πολιτικά μηνύματα λίγο πριν ανοίξουν οι κάλπες. Η συζήτηση κινήθηκε από την οικονομία και το Κυπριακό μέχρι τις πιθανές συνεργασίες και την επόμενη Προεδρία της Βουλής.

BEST OF TOTHEMAONLINE