Σημαντικός ο ρόλος διάσκεψης για Αν. Μεσόγειο είπε σε Μισέλ και Λάιεν ο Ερντογάν σύμφωνα με Καλίν

Σημαντικός ο ρόλος διάσκεψης για Αν. Μεσόγειο είπε σε Μισέλ και Λάιεν ο Ερντογάν σύμφωνα με Καλίν

Τον σημαντικό ρόλο που θα διαδραματίσει η πραγματοποίηση της διάσκεψης για την ανατολική Μεσόγειο, επεσήμανε ο Τούρκος Πρόεδρος στον Πρόεδρο του Συμβουλίου της ΕΕ Σαρλ Μισέλ και την Πρόεδρο της Επιτροπής της ΕΕ Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της τουρκικής προεδρίας Ιμπραχίμ Καλίν.


Σε γραπτή ανακοίνωσή του ο Ιμπραχίμ Καλίν αναφέρει ότι η συνάντηση πραγματοποιήθηκε γενικά σε θετική ατμόσφαιρα και συζητήθηκαν διεξοδικά οι σχέσεις Τουρκίας - ΕΕ. Ο Τούρκος Πρόεδρος τους είπε ότι απώτερος στόχος είναι η πλήρης ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ, λέγοντας ότι η ΕΕ θα πρέπει να λάβει συγκεκριμένα μέτρα για να στηρίξει τη θετική ατζέντα. 

Σύμφωνα με τον Ιμπραχίμ Καλίν, στις συνομιλίες αναφέρθηκε ότι μπορούν να υπάρξουν μόνιμες λύσεις στις κρίσεις της περιοχής και ότι υπάρχουν κοινά συμφέροντα μεταξύ της Τουρκίας και των χωρών της ΕΕ. Συζητήθηκαν το Συριακό, το Ιρακινό, το θέμα της Λιβύης, του Καραμπάχ και της Ανατολικής Μεσογείου.
 
“Αναφέρθηκε ότι η Διάσκεψη της ανατολικής Μεσογείου την οποία πρότεινε ο Πρόεδρός μας θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο ώστε να μετατραπεί η ανατολική Μεσόγειος σε θάλασσα ειρήνης”, σημειώνεται.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ακόμη ότι υπογραμμίστηκε η ανάγκη της επείγουσας επικαιροποίησης της συμφωνίας της μετανάστευσης. Για τη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης, ο Τούρκος Πρόεδρος ανέφερε ότι στο πλαίσιο των υφιστάμενων νόμων θα είναι πιο αποτελεσματική η καταπολέμηση της βίας των γυναικών. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ο ΔΗΣΥ μπροστά στον καθρέφτη του 2028 -Οι εσωτερικές γραμμές, το «διπλοπόρτι» και ο Χριστοδουλίδης

Ο ΔΗΣΥ μπροστά στον καθρέφτη του 2028 -Οι εσωτερικές γραμμές, το «διπλοπόρτι» και ο Χριστοδουλίδης

Δεν είναι μόνο ο Καρούσος με τον Δίπλαρο. Δεν είναι μόνο ο Τορναρίτης. Και ασφαλώς δεν είναι μόνο μια ακόμη εσωκομματική αναστάτωση. Στον ΔΗΣΥ εξελίσσεται κάτι βαθύτερο: μια συζήτηση για την επόμενη ημέρα της παράταξης, η οποία θέτει στο τραπέζι τη σχέση με τον Νίκο Χριστοδουλίδη, τα πρόσωπα που θα πρωταγωνιστήσουν το 2028 και τα όρια της κομματικής πειθαρχίας.