Ευελιξία από τις δύο πλευρές στο Κυπριακό ζητά η Μόρτον μετά από συνάντηση με Τατάρ

Ευελιξία από τις δύο πλευρές στο Κυπριακό ζητά η Μόρτον μετά από συνάντηση με Τατάρ

Συνάντηση με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ερσίν Τατάρ είχε στα κατεχόμενα η αρμόδια για την Ευρωπαϊκή Γειτονιά Υφυπουργός Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου Γουέντι Μόρτον κατά τη δεύτερη ημέρα της επίσκεψής στην Κύπρο.


Με ανάρτησή της στο Twitter μετά από τη συνάντηση επανέλαβε πως η χώρα της είναι «πλήρως υποστηρικτική» των επερχόμενων συνομιλιών για το Κυπριακό υπό τα  Ηνωμένα Έθνη και «ενθαρρύνει αμφότερες τις πλευρές να προσεγγίσουν (τις συνομιλίες) με ευελιξία».

Πρόσθεσε ότι στη συνάντηση με τον κ. Τατάρ υπογράμμισε ότι μια λύση «θα ωφελήσει και τις δύο κοινότητες στην Κύπρο και θα τερματίσει την τουρκοκυπριακή απομόνωση».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Σκληρό πόκερ για τις προεδρίες των επιτροπών - Ο νέος κανονισμός αφήνει εκτός ΑΛΜΑ και Άμεση Δημοκρατία - Συνεδριάζει η Επιτροπή Επιλογής

Σκληρό πόκερ για τις προεδρίες των επιτροπών - Ο νέος κανονισμός αφήνει εκτός ΑΛΜΑ και Άμεση Δημοκρατία - Συνεδριάζει η Επιτροπή Επιλογής

Η συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής, που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 16.00 αναμένεται να κυλήσει χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις. Η επικύρωση της Επιτροπής Επιλογής και ο διορισμός των νέων γραμματέων και του κοσμήτορα θεωρούνται διαδικασίες με λίγο-πολύ προδιαγεγραμμένη κατάληξη. Το πραγματικό ενδιαφέρον, ωστόσο, μεταφέρεται αμέσως μετά το πέρας της συνεδρίας, όταν τα κόμματα θα κληθούν να καταλήξουν στην κατανομή των προεδριών των κοινοβουλευτικών επιτροπών, σε μια διαδικασία που συνοδεύεται από έντονες διαβουλεύσεις, πολιτικά παζάρια και παρασκηνιακές επαφές.

BEST OF TOTHEMAONLINE