'Δικτάτορα' αποκάλεσε τον Ερντογάν ο Ιταλός Πρωθυπουργός

'Δικτάτορα' αποκάλεσε τον Ερντογάν ο Ιταλός Πρωθυπουργός

Την αντίθεση του με την συμπεριφορά του Προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά τη συνάντηση του με τον Σαρλ Μισέλ και την Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν εξέφρασε ο Πρωθυπουργός της Ιταλίας, Μάριο Ντράγκι, χαρακτηρίζοντας μάλιστα "δικτάτορα" τον Πρόεδρο της Τουρκίας.


Ο κ. Ντράγκι ερωτηθείς σε συνέντευξη τύπου σχετικά με την στάση του Πρόεδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, και της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα, Φον ντερ Λάιεν, υπογράμμισε: "Δεν συμμεριζόμαστε την στάση του Ερντογάν, δεν ήταν η κατάλληλη συμπεριφορά. Λυπάμαι ιδιαίτερα που η Πρόεδρος της ΕΕ την υπέστη. Με αυτούς τους δικτάτορες, ας τους αποκαλέσουμε έτσι, πρέπει να είμαστε σαφείς: Να εκφράζουμε τις διαφορετικές μας απόψεις αλλά να καταφέρνουμε να συνεργαζόμαστε υπέρ των χωρών μας".

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

15 χρόνια από την τραγωδία στο Μαρί – ΠτΔ: «Συγγνώμη εκ μέρους της Πολιτείας για τα λάθη που οδήγησαν στην έκρηξη»

15 χρόνια από την τραγωδία στο Μαρί – ΠτΔ: «Συγγνώμη εκ μέρους της Πολιτείας για τα λάθη που οδήγησαν στην έκρηξη»

Δεκαπέντε χρόνια συμπληρώνονται από τη φονική έκρηξη στη ναυτική βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί, μια τραγωδία που σημάδεψε βαθιά την Κύπρο και κόστισε τη ζωή σε 13 ανθρώπους που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή του καθήκοντος. Κατά το ετήσιο μνημόσυνο των πεσόντων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης τίμησε τη μνήμη τους, υπογραμμίζοντας το χρέος της Πολιτείας να διασφαλίζει την ασφάλεια των πολιτών και ζητώντας συγγνώμη για τα λάθη και τις παραλείψεις που οδήγησαν στην τραγωδία.

BEST OF TOTHEMAONLINE