Δύο μέλη της Επ. Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας κοινοποιούν διαφωνία με απόφαση για Ανδρέα Παράσχο

Δύο μέλη της Επ. Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας κοινοποιούν διαφωνία με απόφαση για Ανδρέα Παράσχο

Ανακοίνωση έστειλαν την Παρασκευή στα ΜΜΕ οι Δημήτρης Τριμιθιώτης και Χρίστος Χριστοφίδης, μέλη της Επιτροπής Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας (ΕΔΔ), για να κοινοποιήσουν τη διαφωνία τους με την απόφαση της Επιτροπής στο  θέμα που προέκυψε μετά τη δημοσίευση του άρθρου του Ανδρέα Παράσχου, με τίτλο «Μας πήρε ο δαίμονας» (Καθημερινή, 10 Ιανουαρίου 2021).


Στην ανακοίνωση αναφέρουν ότι θεωρούν πως το άρθρο δεν παραβιάζει το σημείο 1. Ακρίβεια, του Κώδικα Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας (ΚΔΔ) και προς τούτο παραθέτουν την επιχειρηματολογία τους, όπως αναπτύχθηκε κατά τη διάρκεια της συζήτησης.

Αναφέρουν πως θεωρούν ότι η  ΕΔΔ θα έπρεπε να συνεχίσει την αυτεπάγγελτη εξέταση του θέματος, διερευνώντας κατά πόσο προκύπτει παραβίαση των Γενικών Διατάξεων του ΚΔΔ σχετικά με την ελευθερία έκφρασης των δημοσιογράφων.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΒΙΝΤΕΟ: Με ελληνικά Rafale και κυπριακή παρουσία η επιβλητική παρέλαση της 14ης Ιουλίου στο Παρίσι

ΒΙΝΤΕΟ: Με ελληνικά Rafale και κυπριακή παρουσία η επιβλητική παρέλαση της 14ης Ιουλίου στο Παρίσι

Στρατιωτικοί της Ουκρανίας και τριάντα πέντε χωρών, αριθμός ρεκόρ πεζοπόρων τμημάτων, αεροσκάφη και τεθωρακισμένα: η παρέλαση της 14ης Ιουλίου του 2026 στο Παρίσι υπήρξε επιβλητική για να προβάλει την στρατηγική αφύπνιση της Ευρώπης και έναν στρατό έτοιμο για μάχη.

BEST OF TOTHEMAONLINE