Μικρή αύξηση της διασποράς του κορωνοϊού στην Αγγλία την περασμένη εβδομάδα

Μικρή αύξηση της διασποράς του κορωνοϊού στην Αγγλία την περασμένη εβδομάδα

Περίπου ένας στους 340 κατοίκους της Αγγλίας (εκτός νοσοκομείων και άλλων δομών υγείας) εκτιμάται ότι ήταν φορέας του κορωνοϊού την εβδομάδα έως και τις 3 Απριλίου, σύμφωνα με τους νεότερους υπολογισμούς του Γραφείου Εθνικής Στατιστικής (ONS).

Πρόκειται για μικρή αύξηση σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, όταν η αντίστοιχη αναλογία ήταν ένας στους 370 κατοίκους.

Μειωμένες ήταν οι αντίστοιχες αναλογίες στην Ουαλία και στη Σκωτία και σταθερή παρέμεινε στη Β. Ιρλανδία.

Παράλληλα, η επιστημονική επιτροπή SAGE που συμβουλεύει την κυβέρνηση σε θέματα πανδημίας υπολογίζει ότι η τιμή R του ρυθμού μετάδοσης του κορωνοϊού παρέμεινε αυτή την εβδομάδα από 0,8 έως 1.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Βίντεο - «Δεν είναι απλό φαινόμενο»: Προειδοποίηση Λέκκα μετά τον σεισμό των 5,3 Ρίχτερ – Κρίσιμες ώρες για την Κύπρο

Βίντεο - «Δεν είναι απλό φαινόμενο»: Προειδοποίηση Λέκκα μετά τον σεισμό των 5,3 Ρίχτερ – Κρίσιμες ώρες για την Κύπρο

Μετά τον ισχυρό σεισμό των 5,3 Ρίχτερ που ταρακούνησε την Κύπρο το πρωί της Τετάρτης, 12 Νοεμβρίου, ο Καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής και Εφαρμοσμένης Γεωλογίας, Ευθύμιος Λέκκας, προειδοποιεί για την ανάγκη ψυχραιμίας αλλά και προσοχής, επισημαίνοντας ότι το φαινόμενο δεν είναι απλό και οι επόμενες 48 ώρες θα είναι καθοριστικές για την εξέλιξή του.

BEST OF TOTHEMAONLINE