ΔΝΤ: Ανάγκη ανάδειξης μιας νέας κυβέρνησης στο Λίβανο

ΔΝΤ: Ανάγκη ανάδειξης μιας νέας κυβέρνησης στο Λίβανο

Ο Λίβανος δε μπορεί να εξέλθει από την οικονομική κρίση, χωρίς μια νέα κυβέρνηση που θα μετασχηματίσει τη χώρα και θα υλοποιήσει μεταρρυθμίσεις, που έχουν τελματωθεί για πολύ καιρό, όπως δήλωσε ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ).

Η χώρα δήλωσε αδυναμία πληρωμής του χρέους της, την προηγούμενη χρονιά, προκαλώντας την κάθετη πτώση της συναλλαγματικής ισοτιμίας του νομίσματος της. Η οικονομία του Λιβάνου συρρικνώθηκε κατά 25% το 2020, σύμφωνα με μία αναφορά του ΔΝΤ, που δημοσιοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα.

Ένα πολιτικό αδιέξοδο γύρω από το σχηματισμό μιας νέας κυβέρνησης, έγινε ακόμη μεγαλύτερο τους προηγούμενους μήνες, καθυστερώντας την έναρξη συνομιλιών δανειοδότησης με το ΔΝΤ. «Η αλλαγή της κατεύθυνσης, δε μπορεί να γίνει αποσπασματικά. Απαιτεί μία συνολική προσέγγιση», δήλωσε στο Reuters, ο Τζιχάντ Αζούρ, διευθυντής του ΔΝΤ, για τη Μέση Ανατολή και την Κεντρική Ασία.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ομάδα ειδικών από ΗΠΑ – Έφτασαν μετά από αίτημα Χριστοδουλίδη, μεταβαίνουν σήμερα στο σημείο της πυρκαγιάς

Ομάδα ειδικών από ΗΠΑ – Έφτασαν μετά από αίτημα Χριστοδουλίδη, μεταβαίνουν σήμερα στο σημείο της πυρκαγιάς

Οι ειδικοί της ομοσπονδιακής υπηρεσίας ΑΤF των ΗΠΑ, που έφθασαν στην Κύπρο για έρευνες σχετικά με τις πρόσφατες πυρκαγιές στην Ορεινή περιοχή Λεμεσού, κατόπιν αιτήματος του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Χριστοδουλίδη, θα μεταβούν στην κοινότητα Μαλιάς στη Λεμεσό σήμερα το απόγευμα Πέμπτη 7 Αυγούστου 2025.

BEST OF TOTHEMAONLINE