Δολοφονία δημοσιογράφου: Στο «μικροσκόπιο» οι δυο δολοφόνοι - Το κίνητρο της δολοφονίας το «κλειδί» για την εξιχνίαση

Δολοφονία δημοσιογράφου: Στο «μικροσκόπιο» οι δυο δολοφόνοι - Το κίνητρο της δολοφονίας το «κλειδί» για την εξιχνίαση

«Εξετάζουμε και το ενδεχόμενο, πίσω από τη δολοφονία του Γιώργου Καραιβάζ να κρύβεται κάτι ασήμαντο. Κάτι που όταν αποδειχτεί ίσως μας εκπλήξει...Μια έντονη διαφωνία ή ενδεχομένως ένα επεισόδιο που όμως ο δημοσιογράφος δεν του έδωσε σημασία με αποτέλεσμα να του στοιχίσει τη ζωή.

Επίσης, μπορεί κάποιος να ήθελε να του κλείσει το στόμα γιατί μεσά από την έρευνα γνώριζε πράγματα που δεν έπρεπε να αποκαλυφθούν...».

Με αυτά τα λόγια αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ που έχει γνώση των δεδομένων της υπόθεσης προσδιορίζει το κίνητρο του ηθικού αυτουργού. Μια διαδικασία στην οποία δίνουν ιδιαίτερη σημασία οι αναλυτές της Ασφάλειας, καθώς η εξακρίβωση του κινήτρου οδηγεί στα ίχνη του εντολέα- δολοφόνου.

Για τον λόγο αυτό ξεκίνησε μια σειρά καταθέσεων προσώπων που κινούνται στο οικογενειακό, φιλικό και επαγγελματικό περιβάλλον του Γιώργου Καραιβάζ προκειμένου να αναφερθούν σε συμβάντα, ανησυχίες, ακόμη και κουβέντες που έκαναν με το θύμα και στα όσα βίωνα το τελευταίο διάστημα.

Παράλληλα, περιμένουν τα αποτελέσματα από τις αναλύσεις που έχουν γίνει στο κινητό τηλέφωνο και το lap top του δημοσιογράφου για την ανάσυρση συνομιλιών και μηνυμάτων έτσι ώστε να δουν με ποιά άτομα είχε επαφές τους τελευταίους μήνες.

Σε ο,τι έχει να κάνει με τους δύο φυσικούς αυτουργούς σε αυτή τη φάση ένα είναι το μεγάλο μυστήριο.Το δρομολόγιο που ακολούθησαν για να φθάσουν και να φύγουν από τον Άλιμο και το σκούτερ που επέβαιναν. Οι αστυνομικοί γνωρίζουν ότι έφθασαν δέκα λεπτά νωρίτερα στο σημείο της ενέδρας και εξαφανίστηκαν αμέσως μετά χωρίς μέχρι στιγμής να έχει βρεθεί το όχημα διαφυγής.

Δυο αλληλένδετα στοιχεία που όταν βρεθούν ίσως λύσουν και το μυστήριο. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ εκτιμούν ότι οι δράστες ενδέχεται να είναι και αλλοδαποί, αν και στην εποχή της πανδημίας οι μετακινήσεις είναι περιορισμένες με αποτέλεσμα να μειώνονται οι πιθανότητες οι εκτελεστές που «ναυλώθηκαν» να έχουν έρθει από το εξωτερικό

Το προφίλ που έχουν μέχρι στιγμής για τους δράστες όπως φαίνεται και από το καρέ που αποκάλυψε το protothema.gr δεν μπορεί να δώσει στοιχεία για την καταγωγή ή την ταυτότητα τους.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Μήνυμα Αθήνας προς Άγκυρα για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας - Πρόθεση είναι να συνεχιστεί η έρευνα και η πόντιση

Μήνυμα Αθήνας προς Άγκυρα για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας - Πρόθεση είναι να συνεχιστεί η έρευνα και η πόντιση

Σαφές μήνυμα προς την Άγκυρα για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας- Κύπρου, έστειλε από τους Δελφούς, ο Έλληνας ΥΠΕΞ Γιώργος Γεραπετρίτης, σε συνέντευξή του, στους ιστότοπους ot.gr και tovima.gr.Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο ενός θερμού Απριλίου στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, με αφορμή τις έρευνες για το καλώδιο της ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας- Κύπρου, ο κ. Γεραπετρίτης είπε ότι η πραγματικότητα είναι ότι είμαστε περίπου δύο χρόνια μέσα στον ελληνοτουρκικό διάλογο που όπως είπε, έχει παραγάγει πολύ σημαντικά αποτελέσματα. Ανάμεσα στα άλλα, ο Έλληνας ΥΠΕΞ αναφέρθηκε στην επανεκκίνηση των συζητήσεων, για το κυπριακό.

BEST OF TOTHEMAONLINE