Η Κομισιόν προτείνει εξαίρεση από ΦΠΑ ζωτικών αγαθών και υπηρεσιών που διανέμει η ΕΕ σε περιόδους κρίσης

Η Κομισιόν προτείνει εξαίρεση από ΦΠΑ ζωτικών αγαθών και υπηρεσιών που διανέμει η ΕΕ σε περιόδους κρίσης

Η Κομισιόν πρότεινε σήμερα την απαλλαγή Φόρου Προστιθέμενης Αξίας (ΦΠΑ) από τα αγαθά και τις υπηρεσίες που διατίθενται από την Κομισιόν, οργανισμούς και οργανισμούς της ΕΕ σε κράτη μέλη και πολίτες σε περιόδους κρίσης, σε συνέχεια των διδαγμάτων της πανδημίας COVID19.

Η Koμισιόν υποστηρίζει ότι η σημερινή πρωτοβουλία θα μεγιστοποιήσει την αποτελεσματικότητα των πόρων της ΕΕ που χρησιμοποιούνται για το δημόσιο συμφέρον για την αντιμετώπιση κρίσεων, όπως φυσικές καταστροφές και καταστάσεις έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία.

Μόλις τεθούν σε εφαρμογή, τα νέα μέτρα θα επιτρέψουν στην Κομισιόν και σε άλλους οργανισμούς και φορείς της ΕΕ να εισάγουν και να αγοράσουν αγαθά και υπηρεσίες χωρίς ΦΠΑ κατά τη διάρκεια έκτακτης ανάγκης στην ΕΕ. Οι παραλήπτες μπορεί να είναι κράτη μέλη ή τρίτα μέρη, όπως εθνικές αρχές ή ιδρύματα (για παράδειγμα, νοσοκομεία, εθνικές αρχές υγείας). Τα αγαθά και οι υπηρεσίες που καλύπτονται από την προτεινόμενη εξαίρεση περιλαμβάνουν, για παράδειγμα: διαγνωστικά τεστ και υλικά δοκιμής και εργαστηριακό εξοπλισμό, ατομικός προστατευτικός εξοπλισμός (ΜΑΠ), σκηνές, κρεβάτια κατασκήνωσης, ρούχα και φαγητό, ανάπτυξη, παραγωγή και προμήθεια απαραίτητων προϊόντων, δραστηριότητες έρευνας και καινοτομίας, στρατηγική αποθήκευση προϊόντων, φαρμακευτικές άδειες, εγκαταστάσεις καραντίνας, κλινικές δοκιμές, απολύμανση κτιρίων κ.λπ.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

LIVE - Ιστορική αναμέτρηση Τραμπ–Πούτιν: Στο επίκεντρο ο πόλεμος στην Ουκρανία

LIVE - Ιστορική αναμέτρηση Τραμπ–Πούτιν: Στο επίκεντρο ο πόλεμος στην Ουκρανία

Η παγκόσμια κοινότητα στέφει το βλέμμα της στην Αλάσκα, όπου ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Βλαντιμίρ Πούτιν θα βρεθούν τετ-α-τετ σε μια ιστορική συνάντηση κορυφής. Με φόντο τον πόλεμο στην Ουκρανία, οι δύο ηγέτες κάθονται στο ίδιο τραπέζι επιδιώκοντας «ένα νέο μομέντουμ» στις σχέσεις Ουάσιγκτον–Μόσχας. Δείτε όλες τις εξελίξεις στο ThemaOnline:

BEST OF TOTHEMAONLINE