Διμερείς σχέσεις, περιφερειακά ζητήματα στη συνάντηση Δένδια-Τσαβούσογλου, αναφέρει το ΥΠΕΞ Τουρκίας

Διμερείς σχέσεις, περιφερειακά ζητήματα στη συνάντηση Δένδια-Τσαβούσογλου, αναφέρει το ΥΠΕΞ Τουρκίας

Ολες τις διαστάσεις των διμερών σχέσεων των δύο χωρών, καθώς και τα περιφερειακά ζητήματα, αναμένεται να συζητήσουν ο Ελληνας Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας και ο Τούρκος ομόλογός του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, κατά τη διάρκεια επίσκεψης του κ. Δένδια στην Αγκυρα, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το τουρκικό ΥΠΕΞ.


 Η επίσκεψη εργασίας του κ. Δένδια θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 15 Απριλίου.

Εξάλλου, αύριο ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών θα επισκεφθεί την Κωνσταντινούπολη για να συναντηθεί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο. Η συνάντηση δεν θα πραγματοποιηθεί στο Φανάρι, αλλά στο πολιτιστικό κέντρο Σισμανόγλειο του ελληνικού Προξενείου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ολγκίν στην Κύπρο σε 8 ημέρες: Οι επαφές που ίσως κρίνουν τις επόμενες εξελίξεις

Ολγκίν στην Κύπρο σε 8 ημέρες: Οι επαφές που ίσως κρίνουν τις επόμενες εξελίξεις

Επί της ουσίας του Κυπριακού θα είναι οι επαφές της Προσωπικής Απεσταλμένης του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο, όπου φτάνει σε 8 ημέρες. Προς το παρόν είναι γνωστό ότι η Μαρία Άγκελα Ολγκίν θα έχει χωριστές συναντήσεις με τους δύο ηγέτες, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη και τον Τ/κ ηγέτη Τουφάν Έρχιουρμαν χωρίς να είναι μέχρι στιγμής γνωστό κατά πόσο θα υπάρξει τριμερής συνάντηση, όπως στο τελευταίο της ταξίδι.