ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπ. Παιδείας: Εγκαινίασε νέο δημόσιο νηπιαγωγείο στον Στρόβολο

Υπ. Παιδείας: Εγκαινίασε νέο δημόσιο νηπιαγωγείο στον Στρόβολο

Ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Καδής εγκαινίασε σήμερα το Δημόσιο Νηπιαγωγείο Περνέρα στη Λευκωσία.

Σύμφωνα με τον κ. Καδή, η ίδρυση του Νηπιαγωγείου αποτελούσε αίτημα όσων διαμένουν στη γύρω περιοχή, γιατί τα πλησιέστερα σχολεία της περιφέρειας αδυνατούσαν να απορροφήσουν τον αυξανόμενο αριθμό των παιδιών. Ως εκ τούτου, ανέφερε είπε ο Υπουργός Παιδείας, “η Εφορεία Ελληνικών Εκπαιδευτηρίων Στροβόλου σε συνεργασία με τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού ανέλαβαν την ευθύνη για την προώθηση και την εποπτεία της ανέγερσης του Σχολείου”.

Πρόσθεσε ότι “χρησιμοποιήθηκαν παλαιότεροι αποθηκευτικοί χώροι, οι οποίοι μετατράπηκαν από τους ειδικούς σε ένα εκπαιδευτήριο- κόσμημα”.

Ο Υπουργός Παιδείας είπε πως “αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι οι εργοληπτικές εργασίες ολοκληρώθηκαν σε διάστημα μόλις έξι μηνών και οι εμπλεκόμενοι φορείς θέτοντας ως προτεραιότητα την εξυπηρέτηση του κοινού, υλοποίησαν μέσα σε αυτό το μικρό διάστημα το σκοπό τους και παρέδωσαν το κτήριο στους πολίτες της περιοχής με όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό”.

Ανέφερε πως “το δημόσιο νηπιαγωγείο που εγκαινιάζουμε σήμερα είναι ένας άνετος, φιλικός και λειτουργικός χώρος, μέσα σ’ ένα όμορφο περιβάλλον, όπου παιδιά και προσωπικό απολαμβάνουν καθημερινά την παραμονή τους σε αυτό”.

Ο κ. Καδής είπε ότι “από τον Σεπτέμβρη του 2012, λειτουργεί πλήρως εξοπλισμένο με όλα τα σύγχρονα μέσα διδασκαλίας, τα οποία δίνουν τη δυνατότητα στους εκπαιδευτικούς να εργάζονται δημιουργικά και παραγωγικά ενώ στα πενήντα παιδιά που φοιτούν και διαπαιδαγωγούνται κάθε χρόνο στις εγκαταστάσεις του, παρέχεται ασφάλεια, φροντίδα και ποιοτική εκπαίδευση”.

“Αποτελεί κοινή παραδοχή ότι κάθε φορά που ένα σχολείο ανοίγει τις πόρτες του, δημιουργεί προσδοκίες που μας επιτρέπουν να αντικρίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία”, είπε καταλήγοντας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

«Χωματερή» η Κύπρος: «Ενδεχομένως να υπάρχουν πέραν των 1000 παράνομων σκυβαλότοπων» - Τι δηλώνει ο Θεοπέμπτου στο «Τ»

Τερματισμός Απασχόλησης: Πόσο χρόνο προειδοποίησης οφείλει να δώσει ο εργοδότης;

Δημοτικό στον Κάμπο με μία μόνο μαθήτρια - Έκκληση σε σχολεία να επισκεφθούν τη μικρή Δήμητρα

Συνελήφθη 61χρονος ως ύποπτος για τον εμπρησμό τριών οχημάτων στη Λευκωσία

Κάποιος να… προστατεύσει τον Φειδία



ΠτΔ: «Πολύ παραγωγική, πολύ συγκεκριμένη συζήτηση» με Ολγκίν - Θα συγκαλέσει σύνοδο του Εθνικού Συμβουλίου

ΠτΔ: «Πολύ παραγωγική, πολύ συγκεκριμένη συζήτηση» με Ολγκίν - Θα συγκαλέσει σύνοδο του Εθνικού Συμβουλίου

Για «πολύ παραγωγική, πολύ συγκεκριμένη συζήτηση» με την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, έκανε λόγο κατά την άφιξή του στη προπαρασκευαστική σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, στις Βρυξελλες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, όπου βρίσκεται για να συμμετάσχει στην σύνοδο κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top