Τριμερής Σύνοδος των ΥΠΕΞ Ελλάδας-Κύπρου-Λιβάνου την Πέμπτη στην Αθήνα

Τριμερής Σύνοδος των ΥΠΕΞ Ελλάδας-Κύπρου-Λιβάνου την Πέμπτη στην Αθήνα

Τριμερής Σύνοδος των Υπουργών Εξωτερικών της Ελλάδας, της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Λιβάνου, θα διεξαχθεί την Πέμπτη 15 Απριλίου στην Αθήνα.

Η ατζέντα της Συνόδου αναμένεται να επικεντρωθεί στην ενίσχυση της τριμερούς συνεργασίας σε πολιτικό και οικονομικό επίπεδο, συμπεριλαμβανομένης της αντιμετώπισης των συνεπειών της πανδημίας COVID-19 και της συνεργασίας του Λιβάνου με την ΕΕ. Επιπλέον, θα συζητηθούν οι περιφερειακές εξελίξεις, με έμφαση στην Ανατολική Μεσόγειο, τη Λιβύη και τη Συρία.

Οι Υπουργοί Εξωτερικών των τριών χωρών θα έχουν διευρυμένες και κατ’ ιδίαν συνομιλίες. Ειδικότερα, ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας αναμένεται να έχει και διμερείς συναντήσεις διαδοχικά με τον Κύπριο ομόλογό του, Νίκο Χριστοδουλίδη και με τον Υπουργό Εξωτερικών του Λιβάνου Σαρμπέλ Βάχμπε.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Η επόμενη κίνηση στη Νέα Υόρκη – Τι είπε ο Λετυμπιώτης για Τορναρίτη και επικρίσεις

Κυπριακό: Η επόμενη κίνηση στη Νέα Υόρκη – Τι είπε ο Λετυμπιώτης για Τορναρίτη και επικρίσεις

Στις επόμενες κινήσεις στο Κυπριακό, αλλά και στις αντιδράσεις που προκάλεσε ο διορισμός του Νίκου Τορναρίτη ως απεσταλμένου του Προέδρου της Δημοκρατίας σε χώρες της Ασίας και της Αφρικής, αναφέρθηκε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, μιλώντας στην εκπομπή «Alpha Καλημέρα».

BEST OF TOTHEMAONLINE