ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με AstraZeneca εμβολιάστηκε το Υπουργικό - Σημασία έχει ο εμβολιασμός, όχι το εμβόλιο, τονίζει ο Πρόεδρος

Με AstraZeneca εμβολιάστηκε το Υπουργικό - Σημασία έχει ο εμβολιασμός, όχι το εμβόλιο, τονίζει ο Πρόεδρος

Την πρώτη δόση του εμβολίου της AstraZeneca κατά του κορωνοϊού έλαβαν σήμερα τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου που δεν εμβολιάστηκαν ήδη, εκτός του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Χριστοδουλίδη, ο οποίος, λόγω απουσίας του για υπηρεσιακούς λόγους, στο εξωτερικό, θα εμβολιαστεί τη Δευτέρα.


Τα μέλη του σώματος εμβολιάστηκαν το πρωί στο Εμβολιαστικό Κέντρο που λειτουργεί στον χώρο της Κρατικής Έκθεσης στη Λευκωσία, στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, ο οποίος σε δηλώσεις του τόνισε πως "αυτό που έχει σημασία είναι ο εμβολιασμός και όχι το εμβόλιο".

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ανέφερε πως "έχουμε προσέλθει μαζικά, ύστερα από ομόφωνη απόφαση, προκειμένου όλα τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου να εμβολιαστούν με το εμβόλιο της AstraZeneca, για να στείλουμε ένα ισχυρό μήνυμα πως αυτό που έχει σημασία είναι ο εμβολιασμός και όχι το εμβόλιο".

"Για να στείλουμε ένα μήνυμα πως οι ελάχιστες των περιπτώσεων παρενεργειών που παρατηρήθηκαν δεν μπορεί να αποτελέσουν εμπόδιο στον μαζικό εμβολιασμό, που θα δημιουργήσει τις προοπτικές της ανοσίας της αγέλης, αλλά και θα δώσει την ευχέρεια να ανοίξει η οικονομία, να αποκτήσει ξανά την ελευθερία του ο κόσμος, να ζούμε σε μια κανονική ζωή", είπε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

Κάλεσε όλους τους πολίτες να μην επηρεάζονται από τα όσα γράφονται ή από τα όσα λέγονται, σημειώνοντας πως "μέχρι στιγμής στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν εμβολιαστεί πέραν των 38 εκατομμυρίων με AstraZeneca και δεν υπήρξαν παρά ελάχιστες των ελαχίστων παρενέργειες".

"Συνεπώς για άλλη μια φορά καλώ το σύνολο του κυπριακού λαού που παραμένει ανεμβολίαστο: Μην επιλέγετε. Εμβολιαστείτε. Αυτό που έχει σημασία είναι ο εμβολιασμός και όχι το εμβόλιο", σημείωσε.

Ερωτηθείς αν υπάρχουν περιθώρια χαλαρώσεων των περιοριστικών μέτρων μέσα στο Πάσχα, ο Πρόεδρος είπε πως "η επιδημιολογική ομάδα θα αποφασίσει αφού εξετάσει όλα τα δεδομένα".

Σήμερα εμβολιάστηκαν οι Υπουργοί Άμυνας, Οικονομικών, Δικαιοσύνης, Ενέργειας, Υγείας, Παιδείας, Μεταφορών, Γεωργίας, ο Υφυπουργός Τουρισμού, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας, ο  Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, ο Γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου και ο Διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Σε δηλώσεις τους στην κάμερα του Alpha αναφέρθηκαν στην σημαντικότητα του εμβολιασμού και προέτρεψαν τους πολίτες να εμβολιαστούν.

Ο Υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου ανέφερε ότι «κλειδί είναι ο εμβολιασμός και όχι τα εμβόλια. Αυτό μας προστατεύει από αυτή την πάθηση. Πρέπει είπε να έχουμε εμπιστοσύνη στον ευρωπαϊκό οργανισμό φαρμάκων και τους επιστήμονες που καθοδηγούν τις αποφάσεις μας».

«Θα ξεπεράσουμε τις 200.000 εμβολιασμούς και οδεύουμε στην εμβολιαστική κάλυψη που θα μας επιτρέψει την επιστροφή στην κανονικότητα", είπε μεταξύ άλλων ο κύριος Ιωάννου. 

Ο Υφυπουργός τουρισμού Σάββας Περδίος ανέφερε ότι «Όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι ο μοναδικός τρόπος επιστροφής στην κανονικότητα είναι τα εμβόλια θεωρώ ότι όλα έχουν ισάξιες δυνατότητες και είναι μια προσπάθεια που πρέπει να αγκαλιάσουμε όχι μόνο για εμάς αλλά και για τις οικογένειες και όσους θα επισκεφθούν τη χώρα μας τους επόμενους μήνες»

Πολύ ευχάριστο το γεγονός ότι έχουν την ευκαιρία να εμβολιαστούν με το εμβόλιο της Astra Zeneca, ανέφερε Υπουργός Ενέργειας Νατάσα Πηλείδου.

«Προτιμούμε την ασφάλεια από το ρίσκο», δήλωσε ο Υπουργός Γεωργίας Κώστας Καδής καλώντας και ο ίδιος τος πολίτες να εμβολιαστούν.

Η Υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε μεταξύ άλλων «Το καλύτερο εμβόλιο είναι αυτό που βρίσκεις».

Σημειώνεται ότι ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, θα εμβολιαστεί τη Δευτέρα 19 Απριλίου, λόγω απουσίας του στο εξωτερικό τις προσεχείς ημέρες.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Στη σύλληψη ακόμη ενός προσώπου προχώρησε η Αστυνομία, αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη, ανεβάζοντας το σύνολο των προσώπων στα εννέα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top