Η Βουλή απέρριψε το δημοψήφισμα για την μεταρρύθμιση της ΤΑ μαζί με τις βουλευτικές εκλογές

Η Βουλή απέρριψε το δημοψήφισμα για την μεταρρύθμιση της ΤΑ μαζί με τις βουλευτικές εκλογές

Η Ολομέλεια της Βουλής με 29 ψήφους υπέρ και 16 εναντίον, καταψήφισε την πρόταση της Κυβέρνησης για διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης ταυτόχρονα με τις βουλευτικές εκλογές.

 
«Η ολομέλεια του σώματος με την παρούσα Απόφασή της δηλώνει ότι τάσσεται κατά της προκήρυξης παγκύπριου δημοψηφίσματος αναφορικά με την προωθούμενη μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης δυνάμει των διατάξεων του άρθρου 3(1) του περί Δημοψηφισμάτων Νόμου του 1989 και ως εκ τούτου απορρίπτει την υπ’ αριθμόν 358/2021 πρόταση του Υπουργικού Συμβουλίου, ημερομηνίας 23 Μαρτίου 2021», όπως αναφέρεται στην σχετική απόφαση που υιοθέτησε η Βουλή.
 
Υπέρ της απόφασης της Βουλής τάχθηκε η πλειοψηφία των Κοινοβουλευτικών κομμάτων, ενώ εναντίον τάχθηκε ο ΔΗΣΥ και η Συνεργασία Δημοκρατικών Δυνάμεων.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Live: Αλληλοκατηγορίες για παραβίαση της εκεχειρίας από Ιράν - Ισραήλ και απειλές για «απάντηση»

Live: Αλληλοκατηγορίες για παραβίαση της εκεχειρίας από Ιράν - Ισραήλ και απειλές για «απάντηση»

Στον αέρα η εκεχειρία μεταξύ Ιράν-Ισραήλ, που τέθηκε σε ισχύ στις 7 το πρωί, μετά από εκατέρωθεν πυραυλικές επιθέσεις, που κόστισαν τη ζωή σε 9 ανθρώπους στο Ιράν και 4 στο Ισραήλ. Πριν συμπληρωθούν 4 ώρες, το Τελ Αβίβ κατήγγειλε παραβίαση της εκεχειρίας αναφέροντας πως αναχαίτισε δύο πυραύλους ωστόσο το Ιράν διέψευσε ότι επιτέθηκε μετά την εκεχειρία.  Δείτε όλες τις εξελίξεις:

BEST OF TOTHEMAONLINE