ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ: Εκπλήξεις, θρίλερ και ανατροπές στην 1η δημοσκόπηση του ΑΝΤ1 - Τα ποσοστά των κομμάτων

ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ: Εκπλήξεις, θρίλερ και ανατροπές στην 1η δημοσκόπηση του ΑΝΤ1 - Τα  ποσοστά των κομμάτων

Την πρώτη του μεγάλη δημοσκόπηση παρουσίασε το βράδυ της Πέμπτης 15/4 ο τηλεοπτικός σταθμός ΑΝΤ1.

Η δημοσκόπηση, που όπως σημειώνεται πολλές φορές, είναι μια αποτύπωση ή μια φωτογραφία της στιγμής δείχνει την τάση ενόψει των Βουλευτικών Εκλογών της 30ης Μαΐου και παρουσιάζει για άλλη μια φορά εκπλήξεις, ανατροπές αλλά και θρίλερ.

Στην πρόθεση ψήφου προηγείται ο Δημοκρατικός Συναγερμός με ποσοστό 19,4% και ακολουθεί το ΑΚΕΛ με 17%. Στην 3η θέση το ΔΗΚΟ με ποσοστό 8,3% ενώ έκπληξη προκύπτει με την 4η θέση που σύμφωνα με τη δημοσκόπηση καταλαμβάνει το ΕΛΑΜ και ποσοστό 5,9%.

Στο 4,5% το Κίνημα Οικολόγων, 3,7% «έπιασε» η δημοσκόπηση το κίνημα «Ανεξάρτητοι» με την ΕΔΕΚ να περιορίζεται στο 3,3%.  ΔΗ.ΠΑ με ποσοστό 1,8% πιο κάτω ενώ η «Αλληλεγγύη»  με μόλις 0,5%.

Στην διευκρινισμένη πρόθεση ψήφου (όπου αφαιρέθηκε το ποσοστό του λευκού, του δεν ψηφίζω και του δεν απαντώ τα ποσοστά είναι στην κάρτα πιο κάτω.

Έκπληξη το ποσοστό 8,5% που δίνουν στο ΕΛΑΜ, ενώ θλίλερ φαίνεται (με βάση τη δημοσκόπηση πάντα) πως θα έχουμε με την είσοδο της Δημοκρατικής Παράταξης στη Βουλή που βρίσκεται στο 2,8%. Το Κίνημα «Αλληλεγγύη»  αποτυπώθηκε στη δημοσκόπηση μολις στο 0,7%

Πάντως όπως αναφέρθηκε από τους ανθρώπους της CYMAR και εμφανίστηκε και σε κάρτα μόλις το 50% των πολιτών που έχουν απαντήσει είναι σίγουροι για τι θα ψηφίσουν με το υπόλοιπο 50% να αποφασίζει από ένα μήνα πριν μέχρι και μερικές μέρες πριν τις Βουλευτικές Εκλογές.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Ο Γκουτέρες διαβεβαίωσε ότι θα εργάζεται για πρόοδο στο Κυπριακό μέχρι την τελευταία μέρα της θητείας του

ΠτΔ: Ο Γκουτέρες διαβεβαίωσε ότι θα εργάζεται για πρόοδο στο Κυπριακό μέχρι την τελευταία μέρα της θητείας του

Ο ΓΓ του ΟΗΕ ανέφερε ότι μέχρι και την τελευταία μέρα της θητείας του θα συνεχίζει να εργάζεται για επανέναρξη των συνομιλιών, σημείωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης. Μιλώντας την Παρασκευή σε εκδήλωση της κυπριακής ομογένειας, στη Νέα Υόρκη, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης αναφέρθηκε στη συνάντηση με τον ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, όπου, όπως είπε, παρουσίασε νέες ιδέες που αφορούν την ουσία, τη μεθοδολογία, τα ΜΟΕ που θα μπορούσαν να ανοίξουν τον δρόμο για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, όμως σημείωσε ότι «η τουρκική πλευρά απάντησε αρνητικά».

BEST OF TOTHEMAONLINE