Απίστευτο σόου στον ουρανό της Σαγκάης: 1.500 drones έφτιαξαν κωδικό QR και φιγούρες video game

Απίστευτο σόου στον ουρανό της Σαγκάης: 1.500 drones έφτιαξαν κωδικό QR και φιγούρες video game

Μια εντυπωσιακή χορογραφία και ένα πανέξυπνο κόλπο μάρκετινγκ

Τα drones έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας τα τελευταία χρόνια και οι εφαρμογές της (σχετικά) νέας αυτής τεχνολογίας είναι πολυάριθμες σε διάφορους τομείς, από την ασφάλεια και την καταγραφή δεδομένων, μέχρι την ψυχαγωγία.

Μία χρήση όμως των drones που σίγουρα δεν έχουμε συνηθίσει είναι η «επιστράτευσή» τους για τη δημιουργία τεράστιων κωδικών QR... στον ουρανό.

Προκειμένου να γιορτάσει την επέτειο της κυκλοφορίας στην Κίνα του «Princess Connect: Re Drive», ενός ιαπωνικού role-playing game, η εταιρεία που το ανέπτυξε (Cygames) αποφάσισε να δημιουργήσει ένα αξιομνημόνευτο σόου με drones στον ουρανό της Σαγκάης.

Σύμφωνα με το site techtimes , κατά τη διάρκεια του event, 1.500 drones απογειώθηκαν για να συμμετάσχουν σε έναν πρωτότυπο και δημιουργικό «χορό» πάνω από τα ψηλά κτίρια της πόλης.

Τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη σχημάτισαν διαδοχικά γραπτά μηνύματα, φιγούρες από το παιχνίδι αλλά και το λογότυπο της εταιρείας. Στο τέλος της επίδειξης, τα drones σχημάτισαν έναν μεγάλο κωδικό QR στον ουρανό, τον οποίο οι θεατές μπορούσαν να σαρώσουν με τα κινητά τους, όπως τους κανονικούς κωδικούς αυτού του είδους.

Ο κωδικός αυτός οδηγούσε σε έναν σύνδεσμο με περισσότερες πληροφορίες για το παιχνίδι, που τους επέτρεπε να το κατεβάσουν και να το εγκαταστήσουν στα κινητά τους.

Protothema.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Η πρόποση Χριστοδουλίδη σε Τασούλα: «Η βαθιά μας ευγνωμοσύνη για την αταλάντευτη στάση της Ελλάδας είναι πέρα για πέρα ξεκάθαρη»

Η πρόποση Χριστοδουλίδη σε Τασούλα: «Η βαθιά μας ευγνωμοσύνη για την αταλάντευτη στάση της Ελλάδας είναι πέρα για πέρα ξεκάθαρη»

Το αμέσως επόμενο διάστημα η Κυπριακή Δημοκρατία θα δρομολογήσει πρωτοβουλίες για αναγνώριση του έργου και της σπουδαιότητας της αποστολής της ΕΛΔΥΚ και ειδικότερα για τα 105 παιδιά που έπεσαν το 1974, εκ των οποίων οι 58 παραμένουν μέχρι σήμερα αγνοούμενοι, ανακοίνωσε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, σημειώνοντας τις αδελφικές και ακλόνητες σχέσεις Κύπρου – Ελλάδας.

BEST OF TOTHEMAONLINE