ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Να τύχουν προτεραιότητας για εμβολιασμό οι εργαζόμενοι στις Υπεραγορές, λέει ο ΠΑΣΥΠΕ

Να τύχουν προτεραιότητας για εμβολιασμό οι εργαζόμενοι στις Υπεραγορές, λέει ο ΠΑΣΥΠΕ

Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Υπεραγορών καλεί εκ νέου το Υπουργείο Υγείας όπως προχωρήσει, χωρίς άλλη καθυστέρηση, στο συντονισμό και προγραμματισμό για την εμβολιαστική κάλυψη των εργαζομένων στις Υπεραγορές.


Σε σημερινή ανακοίνωσή του, ο ΠΑΣΥΠΕ αναφέρει πως σε αυτή τη χρονική περίοδο του εμβολιαστικού προγράμματος θα πρέπει οι εργαζόμενοι στις Υπεραγορές, οι οποίοι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή από την πρώτη μέρα της έναρξης της πανδημίας για να εξυπηρετούν τους πολίτες και είναι σε συνεχή επαφή με τον κόσμο, να τύχουν προτεραιότητας ως επαγγελματική ομάδα και να αρχίσει άμεσα ο προγραμματισμός για τον εμβολιασμό τους.
 
«Αυτό», αναφέρει, «θα αποτελέσει ένα πολύ σημαντικό όπλο προς την αναχαίτιση της πανδημίας και θα μειώσει σε μεγάλο βαθμό τον κίνδυνο εξάπλωσης του ιού».
 
Όπως σημειώνει «δυστυχώς είμαστε υποχρεωμένοι να αναφέρουμε ότι από τον Ιανουάριο του 2021 είχαμε αποταθεί και καλέσαμε το αρμόδιο Υπουργείο για τον προγραμματισμό και την προτεραιοποίηση για εμβολιασμό των εργαζομένων της πρώτης γραμμής του κλάδου μας, αφού είναι σε καθημερινή επαφή με τον γενικό πληθυσμό, με επιστολές τόσο στην διευθύντρια ιατρικών υπηρεσιών αλλά και στον ίδιο τον Υπουργό καταθέτοντας την ετοιμότητα μας για συντονισμό των ενεργειών».

Αναφέρει ότι «δυστυχώς ακόμα και μέχρι σήμερα σχεδόν 4 μήνες μετά δεν είχαμε καμία απάντηση», εκφράζοντας την ελπίδα αυτή τη φορά ότι θα ανταποκριθεί το αρμόδιο Υπουργείο.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top