Υπουργικό: Απαλλαγή γεωργών από ενοίκια για τ/κ, κρατική και δασική γη το 2020 -21

Υπουργικό: Απαλλαγή γεωργών από ενοίκια για τ/κ, κρατική και δασική γη το 2020 -21

Τη μη καταβολή ενοικίων και τελών χρήσης για τουρκοκυπριακούς κλήρους και την κρατική και δασική γη που έχουν μισθωθεί για γεωργικούς σκοπούς για τα έτη 2020 – 2021, αποφάσισε το Υπουργικό Συμβούλιο, όπως ανακοίνωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος.


Σε δηλώσεις του στο Προεδρικό, ο κ. Κούσιος ανέφερε ότι το Υπουργικό Συμβούλιο «σε συνεδρίασή του στις 17 Μαρτίου 2021, αποφάσισε κατόπιν εισήγησης των Υπουργών Εσωτερικών και Γεωργίας, την μη καταβολή ενοικίων και τελών χρήσης για τους τουρκοκυπριακούς κλήρους, την κρατική και τη δασική γη που έχουν μισθωθεί για γεωργικούς σκοπούς», προσθέτοντας ότι αφορά τα έτη 2020 και 2021.

Εφόσον έχει καταβληθεί από τους δικαιούχους ήδη το ενοίκιο, πρόσθεσε, «η πληρωμή θα θεωρηθεί ότι αφορά τα επόμενα έτη, δηλαδή το 2022 και το 2023».

Η απόφαση αυτή, εξήγησε, «έχει να κάνει με τα προβλήματα τα οποία δημιουργούνται από την πανδημία του κορωνοϊού και τη δύσκολη οικονομική κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι γεωργοί μας και η ανακοίνωση καθυστέρησε για τον απλούστατο λόγο ότι θα έπρεπε το θέμα να συζητηθεί και να πάρει και την έγκριση του Εφόρου Κρατικών Ενισχύσεων».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Συνέντευξη ΠτΔ σε τ/κ ΜΜΕ: «Πιστεύω ότι και ο κ. Έρχιουρμαν θέλει πράγματι λύση»

Συνέντευξη ΠτΔ σε τ/κ ΜΜΕ: «Πιστεύω ότι και ο κ. Έρχιουρμαν θέλει πράγματι λύση»

Την πεποίθηση ότι μαζί με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Τουφάν Έρχιουρμαν μπορούν να «γράψουν ιστορία», εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης μιλώντας στη «Γενί Ντουζέν», στην πρώτη του συνέντευξη σε τουρκοκυπριακό μέσο μετά από τρία χρόνια, σημειώνοντας παράλληλα ότι «ως Ελληνοκύπριοι δεν έχουμε Σχέδιο Β. Η μόνη δυνατή λύση είναι η επανένωση της Κύπρου. Το υφιστάμενο στάτους κβο δεν επιτρέπει στη χώρα μας να αξιοποιήσει πλήρως τις δυνατότητές της».