ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Έφυγε» από τη ζωή ο Κόκος ο αγαπητός πελεκάνος της Πάφου – Η ιστορία του και τα ευτράπελα - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

«Έφυγε» από τη ζωή ο Κόκος ο αγαπητός πελεκάνος της Πάφου – Η ιστορία του και τα ευτράπελα - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ήταν η μεγαλύτερη ατραξιόν της Πάφου!

Τραβούσε τα βλέμματα όλων και ήταν αξιολάτρευτος. Η φήμη του, έχει ξεπεράσει τα σύνορα φτάνοντας στο BBC μέχρι την κρατική τηλεόραση της Γερμανίας, αλλά απασχόλησε και κανάλια της Γαλλίας, της Δανίας και της Βραζιλίας.

Ο «Κόκος» ο πελεκάνος, το σημείο αναφοράς στο λιμάνι της Κάτω Πάφου «έφυγε» από τη ζωή λίγο πριν την μεγάλη του «πρεμιέρα» μετά από ένα χρόνο απουσίας του, λόγω γηρατειών.

Ο φημισμένος πελεκάνος που βρισκόταν στο εστιατόριο Pelican Restaurant ήταν το επίκεντρο της περιοχής για τους περαστικούς που το αποθανάτιζαν και οι φωτογραφίες του έκαναν τον γύρω του κόσμου.

Για όσους δεν γνωρίζουν ο Κόκος δεν ήταν ο πρώτος πελεκάνος που κέντρισε το ενδιαφέρον στην Πάφο αλλά ο δεύτερος.

Ο πρώτος Κόκος, βρέθηκε στην Πάφο το 1967. Μια δεκαετία νωρίτερα, στο λιμανάκι της Κάτω Πάφου είχε ανοίξει ένα μικρό καφενείο – εστιατόριο με την ονομασία «ΑΦΡΟΔΙΤΗ» για να εξυπηρετεί τους λιγοστούς ψαράδες που βρίσκονταν στην περιοχή.

Το 1967, κάνει την εμφάνισή του το πανέμορφο και εντυπωσιακό ροζ πουλί. Ο πελεκάνος με τα μεγάλα φτερά, εξαντλημένος «αράζει» στο λιμανάκι της Κάτω Πάφου. Ταλαιπωρημένος καθώς ήταν, οι ψαράδες τον μεταφέρουν στο μικρό καφενείο. Ο ιδιοκτήτης τον φροντίζει, τον ταΐζει και λίγες μέρες μετά ο πελεκάνος γίνεται… «περδίκι»! Και προφανώς, με τίποτα δεν άφηνε τα δωρεάν γεύματα, την αγάπη του κόσμου και τη φροντίδα. Έτσι δεν ξεκίνησε ποτέ για το ταξίδι της επιστροφής και γίνεται Παφίτης.

Ο κόσμος αγάπησε τον πελεκάνο που έγινε ο σταρ της Κάτω Πάφου. Τον βάφτισαν Κόκο και ταυτίζεται με την περιοχή, τόσο που δύο χρόνια αργότερα, ο ιδιοκτήτης του καφενείου αλλάζει το όνομα της επιχείρησης και το καφενεδάκι από Αφροδίτη ονομάζεται πλέον Pelican. Δυστυχώς, ο πρώτος Κόκος το 1972 σκοτώθηκε από λεωφορείο.  Δύο χρόνια αργότερα το καφενείο, καταστρέφεται σχεδόν ολοκληρωτικά από τους βομβαρδισμούς της Τουρκικής Αεροπορίας κατά την διάρκεια της Τουρκικής εισβολής του Ιουλίου. Το 1975 όμως επαναλειτουργεί.

Το 2004, μετά από πολλές προσπάθειες φτάνει στην πόλη της Αφροδίτης ένας νέος πελεκάνος από την Αφρική. Λαμβάνοντας το όνομα του προκάτοχού του, ο νέος Κόκος γίνεται και πάλι φίρμα. Ο κόσμος τον φροντίζει και διασκεδάζει μαζί του....

Κανείς φυσικά δεν μπορεί να ξεχάσει το περιστατικό με τη Ρωσσίδα στρίππερ που πόζαρε δίπλα του γυμνή.

 

Πληροφορίες: mixanitouxronou.com.cy

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Ελλάδα: Ένας νεκρός από την κατάρρευση τμήματος κτηρίου στον Πειραιά

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεο



LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»   

LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»  

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top