Επίσημη ανακοίνωση της άτυπης συνάντησης 5+1 για την Κύπρο από τα ΗΕ

Επίσημη ανακοίνωση της άτυπης συνάντησης 5+1 για την Κύπρο από τα ΗΕ

Ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ, ανακοίνωσε στη διάρκεια της καθημερινής ενημέρωσης των δημοσιογράφων ότι ο Αντόνιο Γκουτέρες θα μεταβεί στη Γενεύη για την άτυπη συνάντηση 5 + 1 για το Κυπριακό, η οποία θα πραγματοποιηθεί από τις 27 έως τις 29 Απριλίου.

 
«Όπως σας είπαμε στις 24 Φεβρουαρίου, συγκαλεί αυτήν την άτυπη συνάντηση έπειτα από διαβουλεύσεις που πραγματοποιήθηκαν για λογαριασμό του από την ανώτερη αξιωματούχο του ΟΗΕ, Τζέιν Χόλ Λουτ. Αυτές οι διαβουλεύσεις έγιναν τους τελευταίους μήνες. Ο σκοπός της συνάντησης, όπως είπαμε τότε, θα είναι να καθοριστεί εάν υπάρχει κοινό έδαφος για τα μέρη να διαπραγματευτούν μια μόνιμη λύση στο Κυπριακό, εντός ενός προβλέψιμου ορίζοντα», πρόσθεσε ο κ. Ντουζαρίκ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Θέλει κοινή συνάντηση με Έρχιουρμαν στην παρουσία Ολγκίν ο Πρόεδρος - «Καμία αδράνεια, τρέχουν οι εξελίξεις»

Θέλει κοινή συνάντηση με Έρχιουρμαν στην παρουσία Ολγκίν ο Πρόεδρος - «Καμία αδράνεια, τρέχουν οι εξελίξεις»

Στην Κύπρο πριν το τέλος του μήνα αναμένεται να έρθει η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σημειώνοντας ότι στην παρουσία της θα πρέπει να γίνει κοινή συνάντηση με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη.

BEST OF TOTHEMAONLINE