ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στις νομικές μεταρρυθμίσεις σε θέματα φύλου, αναφέρθηκε η Σ. Κουκουμά σε παρέμβαση της στη Διακοινοβουλευτική Ένωση

Στις νομικές μεταρρυθμίσεις σε θέματα φύλου, αναφέρθηκε η Σ. Κουκουμά σε παρέμβαση της στη Διακοινοβουλευτική Ένωση

Στις σημαντικές νομικές μεταρρυθμίσεις για θέματα φύλου που προχώρησε η Βουλή τον τελευταίο χρόνο επεσήμανε η Βουλευτής του ΑΚΕΛ Σκεύη Κούτρα-Κουκουμά σε διαδικτυακή συνάντηση της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης με θέμα "Φυλετικά ευαισθητοποιημένα κοινοβούλια και μεταρρυθμίσεις που ανταποκρίνονται στο φύλο". Αυτή ήταν η τελευταία από τρεις συναντήσεις, που συνδιοργάνωσαν η Διακοινοβουλευτική Ένωση και η UN Women, στα πλαίσια του «Διακοινοβουλευτικού Διαλόγου για την Ανάκαμψη που Ανταποκρίνεται στο Φύλο μετά τον COVID-19».
 


Όπως αναφέρει ανακοίνωση της Βουλής, η κ. Κουκουμά, μέλος της κυπριακής αντιπροσωπίας στην Ένωση και μέλος του Προεδρείου του Φόρουμ των Γυναικών Βουλευτών του Οργανισμού, επεσήμανε ότι, παρά τις πρωτόγνωρες συνθήκες που επικρατούν τον τελευταίο ένα χρόνο λόγω της πανδημίας, η Κυπριακή Βουλή προχώρησε σε σημαντικές νομικές μεταρρυθμίσεις για θέματα φύλου, όπως είναι η ποινικοποίηση του σεξισμού, ο εκσυγχρονισμός της νομοθεσίας για το βιασμό και η επικείμενη υιοθέτηση νόμου, στον οποίο ενσωματώνονται οι πρόνοιες της Σύμβασης της Κωνσταντινούπολης.
 
Η δημόσια συζήτηση των εν λόγω μεταρρυθμίσεων, σημείωσε η Κύπρια βουλευτής, προκάλεσε γενικότερη ευαισθητοποίηση στην κοινή γνώμη για θέματα φύλου.

Η κα Κουκουμά ανέφερε, εξάλλου, ότι η Βουλή των Αντιπροσώπων έλαβε εγκαίρως τα κατάλληλα μέτρα κατά της πανδημίας για την ασφάλεια των Μελών και του προσωπικού της. Τόνισε δε τη σημασία του να συμπεριληφθεί  ο παράγοντας φύλο στους σχεδιασμούς για αντιμετώπιση της πανδημικής κρίσης και για ανάκαμψη.
 

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top