ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Το χαμόγελο συνάντησε ένα δάκρυ- Το πρώτο βιβλίο του Νικόλα Πουρλιάρου

Το χαμόγελο συνάντησε ένα δάκρυ- Το πρώτο βιβλίο του Νικόλα Πουρλιάρου

Το πρώτο του μυθιστόρημα κυκλοφορεί σε λίγες μέρες ο πετυχημένος δημοσιογράφος Νικόλας Πουρλιάρος, από τις εκδόσεις Υδροπλάνο. 

Ο κ. Παρλιάρος, έχοντας διαγράψει μία λαμπρή πορεία στο χώρο της δημοσιογραφίας, έρχεται να ταράξει τα νερά γι ακόμη μία φορά με το μυθιστόρημά του, που όπως πληροφορούμαστε πρόκειται για ένα αριστούργημα!

"Κάτω από τον ήλιο, Μέσα στο φως, οι ζωές μας αερόστατα που πετάνε ψηλά, Αγάπη κόκκινη, Αγάπη κίτρινη, Αγάπη πολύχρωμη, Αγάπη που περπατάει χέρι χέρι", είναι μερικές από τις φράσεις που βλέπουμε στο πρόμο τρέιλερ που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο. 

Μετά από επτά ταινίες και πενήντα συμμετοχές σε διεθνή φεστιβάλ, ο Νικόλας Πουρλιάρος μας επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις μέσα από το πρώτο του μυθιστόρημα. 

Λίγες πληροφορίες για τον Νικόλα Πουρλιάρο, μέσα από τα λόγια του. 

Γεννήθηκα στην Θεσσαλονίκη στις 3 Οκτωβρίου στα τέλη της δεκαετίας του’70. Ήμουν καρπός ενός δύσκολου τοκετού που κράτησε δέκα εννεά ώρες. Ωστόσο αποζημίωσα την μάνα μου καθότι από την βρεφική μου ακόμη ηλικία ήμουν ήσυχος και γαλήνιος. Όπως μου έχει διηγηθεί εκείνη μ’ έβαζε στο παιδικό μου πάρκο, μου έδινε ένα περιοδικό(Ρομάντζο ή Ντόμινο) και έμενα ήσυχος να το ξεφυλλίζω επι ώρες για να μπορεί να κάνει τις οικιακές της εργασίες. Ίσως γι’ αυτό όταν μεγάλωσα είπα θέλω να γίνω δημοσιογράφος και σκηνοθέτης και τελικά έγινα και τα δύο. Επί δέκα έξι χρόνια έγραφα άρθρα για μεγαλύτερα life style περιοδικά της χώρας (Down Town, Ok, Max, Maxim,Avanti, Τηλεθεατής)έκανα συνεντεύξεις με σπουδαίες προσωπικότητες όπως ο Carl Lewis, ο Δημήτρης Παπαιωάννου, ο Λευτέρης Βογιατζής, ο Παντελής Βούλγαρης, η Ντίνα Κώνστα ενώ παράλληλα ταξίδευα φωτογράφιζα και έγραφα ταξιδιωτικές εμπειρίες στα “Ταξίδια της Καθημερινής”, στα “Ταξίδια του κυριακάτικου Αγγελιοφόρου και της κυριακάτικης Espresso. Επιπροσθέτως μάζευα πτυχία. Σπούδασα στο ιταλικό ινστιτούτο ιταλική γλώσσα και κουλτούρα και σκηνοθεσία στην κινηματογραφική σχολή του ΙΕΚ Ακμη. Γύρισα εφτά ταινίες, όλες ασπρόμαυρες, πήρα δυο βραβεία στο εξωτερικό αλλά κάπου εκεί σταμάτησα γιατί με βρήκε η κρίση. Μετείχα σε δυο εκθέσεις φωτογραφίας, δούλεψα για λίγο ως φωτογράφός διαφημιστικών καταχωρήσεων, φοίτησα σε σχολή μετάφρασης υπότιτλων, έγινα καλλιτεχνικός διευθυντής στην τελευταία χρονιά του κινηματογραφικού φεστιβαλ Outview και μέσα σ’ όλα είπα να δοκιμάσω και την λογοτεχνία. Στην 1η μου απόπειρα τα κατάφερα να επιλεγώ στην τελική φάση διαγωνισμού διηγημάτων από τον ιστότοπο bonsai stories με την “Αργή αφαίμαξη”(https://bonsaistories.gr/αργή-αφαίμαξη/) που μετρούσε μόλις μερικές μόνο γραμμές. Κατόπιν είπα να γράψω περισσότερο κι’ ετσι γεννήθηκε “Το χαμόγελο που συνάντησε ένα δάκρυ” Στην αρχή για διηγήματα το πήγαίνα αλλά τελικά μιας και έφτασα τις 31.865 λέξεις αντιμετωπίζω το λογοτεχνικό μου πόνημα ως σπονδυλωτό μυθιστόρημα. Με βρίσκετε τακτικά στην γειτονιά μου κάθε βράδυ να κάνω τζόκινγκ και να γυμνάζομαι. Για να εκτονώνω την δημιουργικότητα μου έχω ένα blog- τον https://nicveganik.blogspot.com- για τον vegan τρόπο ζωής και ένα ομότιτλο podcast που ακούγεται σε εφτά πλατφόρμες. Μ’ αρέσει μαγειρεύω για φίλους, δεν μπορώ να ζήσω χωρίς espresso και τα τραγούδια της Madonna, θέλω να σπουδάσω συμβουλευτική-ψυχοθεραπεία και όταν περάσει ο Covid-19 να επιστρέψω για βόλτα στην αγαπημένη μου ιταλική πόλη το Μπάρι. Και κάπου εδώ πρέπει να σας συστηθώ είμαι ο Νικόλας Πουρλιάρος και έγραψα ένα βιβλίο που το πιστεύω πολύ και είμαι βέβαιος οτι θα κάνει επιτυχία.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το αδιαχώρητο σε κρεοπωλεία και υπεραγορές για τα πασχαλινά ψώνια - Αναμένεται αύξηση της κίνησης - Διστακτικοί οι καταναλωτές λόγω ακρίβειας

Καύσιμα: Με αυτές τις τιμές θα βγάλουμε τις μέρες του Πάσχα - Δείτε τα φθηνότερα και τα ακριβότερα πρατήρια Παγκύπρια

Ξεσπά πατέρας στο «T»: Απέρριψαν κατ'οικον φροντίδα σε βρέφος με SMA και μηχανική υποστήριξη - «Κινδυνεύει το παιδί και ο ΟΚΥπΥ μας αγνοεί»

Ομάδα νεαρών επιτέθηκε σε αστυνομικούς με πέτρες και μολότοφ - Συνελήφθη 25χρονος με εκρηκτικά στην κατοχή του

Θανατηφόρο στα κατεχόμενα: Ο 79χρονος Φώτης Φωτίου το θύμα του τροχαίου - Πήρε εξιτήριο η σύζυγός του



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top