Βαθιά θλίψη για το θάνατο του Βάσου Λυσσαρίδη εξέφρασε ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ

Βαθιά θλίψη για το θάνατο του Βάσου Λυσσαρίδη εξέφρασε ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ

Βαθιά θλίψη και μεγάλη συγκίνηση για τον θάνατο του Βάσου Λυσσαρίδη, εξέφρασε ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος.


Σε δήλωσή του από τη Γενεύη, όπου συνοδεύει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, ο κ. Σιζόπουλος είπε πως "με βαθιά θλίψη και μεγάλη συγκίνηση πληροφορηθήκαμε τον θάνατο του ιδρυτή και ιστορικού ηγέτη της ΕΔΕΚ, του γιατρού, του ποιητή, του ζωγράφου, Βάσου Λυσσαρίδη".

Του αγωνιστή, πρόσθεσε, της δημοκρατίας, του αγωνιστή της απελευθέρωσης του λαού μας αλλά και της απελευθέρωσης όλων των καταπιεσμένων λαών του πλανήτη, του προασπιστή της δημοκρατίας και των ανθρωπίνων και πολιτικών δικαιωμάτων όλων των πολιτών, ανεξάρτητα από την προέλευσή τους, είτε τη φυλετική, είτε την εθνική.

Ο κ. Σιζόπουλος είπε πως "η απουσία του η φυσική είναι δεδομένη, όμως οι αγώνες του, η προσωπικότητά του, η αγωνιστικότητά του, και η διορατικότητά του θα εμπνέουν τους αγώνες μας για τη λευτεριά της πατρίδας μας, για τη δημοκρατία και το σοσιαλισμό".

"Αιωνία θα είναι η μνήμη του", κατέληξε.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ξεκαθαρίζει ο Αρχιεπίσκοπος: Εκτός ατζέντας της Συνόδου ο Τυχικός – «Δεν υπάρχει καν σκέψη παύσης»

Ξεκαθαρίζει ο Αρχιεπίσκοπος: Εκτός ατζέντας της Συνόδου ο Τυχικός – «Δεν υπάρχει καν σκέψη παύσης»

Σαφές μήνυμα ότι το θέμα του Επισκόπου Τυχικού δεν θα απασχολήσει την επόμενη συνεδρία της Ιεράς Συνόδου στις 23 Ιουνίου έστειλε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος, απορρίπτοντας παράλληλα τα περί άδικης δίκης που προβάλλουν υποστηρικτές του.

BEST OF TOTHEMAONLINE