Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ για τις σημερινές συναντήσεις στη Γενεύη

Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ για τις σημερινές συναντήσεις στη Γενεύη

Στην σημερινή  έναρξη της άτυπης συνάντησης 5+1 στη Γενεύη και στις επαφές του κ. Γκουτέρες, αναφέρθηκε στην ενημέρωση των δημοσιογράφων, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Φερχάν Χακ.

 
«Όπως γνωρίζετε, ο Γενικός Γραμματέας αποφάσισε να διοργανώσει αυτήν τη συνάντηση μετά τις διαβουλεύσεις που διεξήχθησαν τους τελευταίους μήνες για λογαριασμό του από βοηθό ΓΓ Jane Holl Lute», είπε ο κ. Χαμ, σημειώνοντας ότι λίγο νωρίτερα ο Γενικός Γραμματέας πραγματοποίησε διμερή συνάντηση με την τουρκοκυπριακή αντιπροσωπεία και επρόκειτο να ξεκινήσει και μια με την ελληνοκυπριακή αντιπροσωπεία.

Αναφέρθηκε επίσης στη δεξίωση που ο Αντόνιο Γκουτέρες επρόκειτο να παραθέσει για τους επικεφαλής των αντιπροσωπειών.
 
Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος ενημέρωσε τους δημοσιογράφους για το πρόγραμμα της Τετάρτης, με την ολομέλεια της συνάντησης και τις διμερείς συναντήσεις του κ. Γκουτέρες με κάθε μία από τις πέντε αντιπροσωπείες και το δείπνο.

«Αναμένονται περισσότερες συναντήσεις την Πέμπτη, για τις οποίες θα δώσουμε λεπτομέρειες αργότερα», ανέφερε ο κ. Χακ, προσθέτοντας ότι «σκοπός της συνάντησης είναι να προσδιορίσει αν υπάρχει κοινό έδαφος για να διαπραγματευθούν τα μέρη μία διαρκή λύση του κυπριακού προβλήματος εντός προβλεπτού ορίζοντα».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Γαλλία: Τον Λεκορνί διόρισε ξανά πρωθυπουργό ο Μακρόν

Γαλλία: Τον Λεκορνί διόρισε ξανά πρωθυπουργό ο Μακρόν

Έπειτα από μια πολιτικά ταραχώδη εβδομάδα, το όνομα του νέου πρωθυπουργού της Γαλλίας ανακοινώθηκε το βράδυ της Παρασκευής -και δεν ήταν άλλο, από αυτό του προσφάτως παραιτηθέντα Σεμπαστιάν Λεκορνί!

BEST OF TOTHEMAONLINE