«Ξηλώνουν» τον Αμερικανό πρεσβευτή στην Αθήνα

«Ξηλώνουν» τον Αμερικανό πρεσβευτή στην Αθήνα

Ένα χρόνο νωρίτερα θα ολοκληρώσει τη θητεία του στην Αθήνα ο Αμερικανός πρεσβευτής Ντέιβιντ Πιρς.

Σύμφωνα με πληροφορίες η ηγεσία του Στέιτ Ντιπάρτμεντ αποφάσισε να τον ξηλώσει πρόωρα καθώς εκτιμήθηκε ότι δεν παρείχε επαρκή ενημέρωση για τις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα

Ειδικότερα, φαίνεται να κρίθηκε ότι δεν ειδοποίησε έγκαιρα την Ουάσιγκτον για το νομοσχέδιο που προβλέπει την αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού. 

Μάλιστα Έλληνας κυβερνητικός αξιωματούχος φέρεται να δήλωσε σε Αμερικανό ομόλογό του πως αν η ελληνική κυβέρνηση γνώριζε νωρίτερα την έντονη αντίδραση από την Ουάσιγκτον, τότε ενδεχομένως να είχε χειριστεί διαφορετικά το ζήτημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ήδη εξευρεθεί ο αντικαταστάτης του κ. Πιρς και αναμένεται να επιταχυνθεί η διαδικασία διορισμού του τον Ιούνιο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Φορολογική μεταρρύθμιση: Αισιόδοξος για τήρηση χρονοδιαγραμμάτων ο Κεραυνός

Φορολογική μεταρρύθμιση: Αισιόδοξος για τήρηση χρονοδιαγραμμάτων ο Κεραυνός

Την αισιοδοξία του για την εφαρμογή της φορολογικής μεταρρύθμισης εντός των χρονοδιαγραμμάτων, εξέφρασε ο Υπουργός Οικονομικών Μάκης Κεραυνός, σε δηλώσεις μετά από συνάντηση με την ΟΕΒ, υπό τον Πρόεδρό της Γιώργο Παντελίδη, ο Υπουργός είπε ότι συζήτησαν για την υπό εξέλιξη διαδικασία για τη φορολογική μεταρρύθμιση και επανέλαβε ότι στόχος της μεταρρύθμισης είναι δικαιότερη κατανομή του φορολογικού βάρους, η ενίσχυση των επιχειρήσεων και η ενθάρρυνση του επιχειρείν, η διατήρηση της ανταγωνιστικότητας  της οικονομίας ώστε να μπορεί να δέχεται ξένες επενδύσεις που συνεισφέρουν στο οικονομικό γίγνεσθαι.

BEST OF TOTHEMAONLINE