Ο ΥΠΕΞ ενημέρωσε τον Γάλλο ομόλογό του για συζητήσεις στη Γενεύη

Ο ΥΠΕΞ ενημέρωσε τον Γάλλο ομόλογό του για συζητήσεις στη Γενεύη

Ο Υπουργός Εξωτερικών, Νικος Χριστοδουλίδης, είχε, από τη Γενεύη όπου βρίσκεται, τηλεφωνική συνομιλία με τον Υπουργό Εξωτερικών της Γαλλίας, Jean-Yves Le Drian, τον οποίο ενημέρωσε λεπτομερώς για την εξέλιξη των συζητήσεων στη Γενεύη για το Κυπριακό με στόχο την επανέναρξη ουσιαστικών συνομιλιών.


Σύμφωνα με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, Κυριάκο Κούσιο, ο Γάλλος Υπουργός Εξωτερικών επαναβεβαίωσε την θέση της Γαλλίας, ως μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ και κράτος μέλος της ΕΕ, για την ανάγκη επίλυσης του Κυπριακού εντός του συμφωνημένου πλαισίου των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και των αρχών και αξιών της ΕΕ.

Όπως σημείωσε ο κ. Κούσιος, σε γραπτή δήλωση, οι δυο Υπουργοί αντάλλαξαν επίσης απόψεις για το πλήρες φάσμα των ευρωτουρκικών σχέσεων, το μέλλον των οποίων συνδέεται με τις εξελίξεις στο Κυπριακό.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Το κυπριακό, ο Γουστέρες και η πραγματικότητα πίσω από το κυβερνητικό success story- Προϋποθέσεις και μεθοδολογία μέχρι την 5+1

Το κυπριακό, ο Γουστέρες και η πραγματικότητα πίσω από το κυβερνητικό success story- Προϋποθέσεις και μεθοδολογία μέχρι την 5+1

Η επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, στην Κύπρο, την περασμένη εβδομάδα, δεν άλλαξε το Κυπριακό. Άλλαξε, όμως, τη διαδικασία με την οποία επιχειρεί να το επαναφέρει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Και αυτό, ίσως είναι το σημαντικότερο συμπέρασμα πίσω από τις δηλώσεις του, τις οποίες κυβέρνηση και αντιπολίτευση έσπευσαν να ερμηνεύσουν, μέσα από το δικό τους πολιτικό πρίσμα.

BEST OF TOTHEMAONLINE