ΚΥΠΡΟΣ: Νέα άφιξη μεταναστών - 15 άνδρες, μια γυναίκα και δύο παιδιά

ΚΥΠΡΟΣ: Νέα άφιξη μεταναστών - 15 άνδρες, μια γυναίκα και δύο παιδιά

Δεκαοκτώ μετανάστες κατέφυγαν στις ελεύθερες περιοχές στις 05:00 περίπου μέσω των κατεχομένων.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, γύρω στις 05:00  σήμερα, εντοπίστηκαν στην περιοχή Κάτω Πύργου, δεκαοκτώ μετανάστες, από τους οποίους μια γυναίκα με δυο παιδιά, ηλικίας πέντε και έξι χρόνων περίπου, και 15 άνδρες. 

Τα 18 πρόσωπα εντοπίσθηκαν στην ακριτική περιοχή Τυλληρίας προερχόμενοι από την κατεχόμενη περιοχή του Λιμνιτη μέσω περάσματος στην νεκρή ζώνη.

Μέλη του αστυνομικού σταθμού της περιοχής μετέβησαν στο μέρος για επιτόπιες εξετάσεις ενώ έλεγχος έγινε και στη θαλάσσια περιοχή προκειμένου να διαφανεί αν υπάρχει κάποιο πλοιάριο που τους μετέφερε, ωστόσο δεν έχει εντοπιστεί οτιδήποτε. 

Άκατος της Λιμενικής συνεχίζει ωστόσο τις έρευνες στη θαλάσσια περιοχή του Κάτω Πύργου Τηλλυρίας.

Οι παράτυποι μετανάστες φέρονται να μεταφέρθηκαν από διακινητές από τα τουρκικά παράλια με σκάφος σε παραλία του Λιμνίτη και από εκεί να πέρασαν στις ελεύθερες περιοχές. Μετά την καταγραφή των στοιχείων τους θα προωθηθούν σε δομή φιλοξενίας προσφύγων.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Η απάντηση της ΥΠΑΝ στο κόμμα που απαιτεί την άμεση παύση της - Διευκρινίζει για τις «εκδρομές» μαθητών στα κατεχόμενα

Η απάντηση της ΥΠΑΝ στο κόμμα που απαιτεί την άμεση παύση της - Διευκρινίζει για τις «εκδρομές» μαθητών στα κατεχόμενα

Ανακοίνωση εξέδωσε η Υπουργός Παιδείας, Αθηνά Μιχαηλίδου, δίνοντας διευκρινίσεις για τις «εκδρομές» μαθητών στα κατεχόμενα αλλά και απάντηση στο κόμμα που απαιτεί την άμεση παύση της.

BEST OF TOTHEMAONLINE