ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κύμα ανθρωπιάς στην Πάφο για στήριξη ευάλωτων οικογενειών

Κύμα ανθρωπιάς στην Πάφο για στήριξη ευάλωτων οικογενειών

Κύμα ανθρωπιάς διαχέεται στην πόλη και επαρχία Πάφου, καθώς Ε.Σ.Σ.ΕΠ, Σωματεία, Δήμοι, Εκκλησία και ΕΒΕ ενόψει και των εορτών του Πάσχα, αγκαλιάζουν τις ευάλωτες οικογένειες και ποικιλοτρόπως προσφέρουν πρακτική στήριξη εν μέσω της πανδημίας, η οποία δημιούργησε ή όξυνε τα οικονομικά προβλήματα για πολλούς συνανθρώπους μας και αύξησε τις ανάγκες.

Ιδιαίτερα τις γιορτές, πρέπει να θυμόμαστε και εκείνους που τους λείπουν τα αναγκαία για να έχουν μια υποφερτή διαβίωση, δηλώνει, συμπυκνώνοντας σε μια πρόταση ο Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος την όλη προσπάθεια.
 
Μητρόπολη Πάφου, Επαρχιακό Συντονιστικό Συμβούλιο Εθελοντισμού Πάφου (Ε.Σ.Σ.ΕΠ), Φιλόπτωχος Αδελφότης Πάφου, Ερυθρός Σταυρός – Τμήμα Πάφου, Δήμος Γεροσκήπου, ΕΒΕ Πάφου, είναι ενδεικτικά ανάμεσα σε αυτούς που οργανωμένα προστρέχουν σε βοήθεια και στήριξη ανθρώπων που έχουν ανάγκη.
 
Ο Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ανέφερε πως η Ιερά Μητρόπολη Πάφου στηρίζει τους συνανθρώπους μας σε ολόχρονη βάση, αφού καθημερινά την επισκέπτονται πολλοί συνάνθρωποι μας, που έχουν ανάγκη. Ιδιαίτερα τις γιορτές πρέπει να θυμόμαστε και εκείνους που τους λείπουν τα αναγκαία για να έχουν μια υποφερτή διαβίωση, είναι το μήνυμα που έστειλε. Πρόσθεσε πως οι άνθρωποι αυτοί δεν διαφέρουν από εμάς και πως έχουν και αυτοί δικαιώματα στην ζωή αυτή και πρέπει να τους δούμε, σημειώνοντας πως αυτό αποτελεί και παράγγελμα του Χριστού. Η Εκκλησία, συνέχισε, « πάντα δίνει γιατί έχει την εντολή από το Χριστό και καταλαβαίνει ότι είναι μέσα στην αποστολή της».


Εκατό τριάντα οικογένειες στήριξε φέτος το Πάσχα το Επαρχιακό Συντονιστικό Συμβούλιο Εθελοντισμού Πάφου (Ε.Σ.Σ.ΕΠ) μέχρι στιγμής σύμφωνα με τη Διοικητικό Λειτουργό Ανθή Λεωνίδου Στρόππου. Η στήριξη γίνεται υπό τη μορφή κουπονιών αλλά και με τρόφιμα, όπως ρύζι, μακαρόνια, γάλα διαρκείας, λάδι, φακές και τα απαραίτητα που χρειάζεται το πασχαλινό τραπέζι. 

Σε δηλώσεις της στο ΚΥΠΕ η κ. Λεωνίδου και περιγράφοντας την κατάσταση λόγω πανδημίας ανέφερε πως φέτος μέσα στις 130 οικογένειες έχουν συμπεριληφθεί από πέρσι 22 νέες λόγω και της κατάστασης που βιώνουμε. Η πραγματική αγάπη, τόνισε, είναι πάντοτε συνυφασμένη με την προσφορά. 

Επίσης λαμπάδες πασχαλινές και πασχαλινά αυγά έχουν προσφερθεί από την Επιτροπή Προστασίας Ευημερίας Παιδιού αλλά και φλαούνες και τσουρέκια δόθηκαν στις άπορες οικογένειες, όπως είπε, από τους φούρνους Επαμεινώνδα, ενώ το εστιατόριο “Koυτουρού” της Πάφου μαγείρεψε για τις άπορες οικογένειες. 

Σύμφωνα με την κ. Λεωνίδου, η εκστρατεία είναι παγκύπρια και συντονίζεται και προκηρύσσεται από το Παγκύπριο Συντονιστικό Συμβούλιο Εθελοντισμού και στις επαρχίες υλοποιείται από τα Επαρχιακά Συμβούλια Εθελοντισμού. 

Το μήνυμα που στέλνουμε, είπε, είναι ότι με σύνθημα “έχεις στην καρδιά σου αγάπη – βοήθησε μια οικογένεια που έχει ανάγκη”, να μην μείνει καμία οικογένεια και κανένα παιδί χωρίς τα απαραίτητα που χρειάζονται να νιώσουν την χαρά της Ανάστασης. Η κ. Λεωνίδου ακολούθως, ευχαρίστησε όσους συνέδραμαν και στήριξαν την προσπάθειά τους να βοηθηθούν οικογένειες συμπολιτών μας, που είχαν ανάγκη λόγω των συνθηκών που δημιουργήθηκαν από την πανδημία Covid-19.

Η εκστρατεία συνεχίζεται και απηύθυνε θερμή έκκληση στους συμπολίτες μας να δείξουν έμπρακτα την αγάπη τους προσφέροντας τρόφιμα, είδη πρώτης ανάγκης και δωροκουπόνια στους συνανθρώπους μας που τα χρειάζονται. 

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με τη Διοικητική Λειτουργό του Ε.Σ.Σ.Ε. Πάφου, κ. Ανθή Λεωνίδου στο τηλέφωνο 26953725.

Η Κλαίρη Κισσονέργη, πρόεδρος της Φιλοπτώχου Αδερφότητος Πάφου από τα πιο παλιά Σωματεία της Πάφου, που ιδρύθηκε το 1916, σε δηλώσεις της στο ΚΥΠΕ ανέφερε πως πιο παλιά βοηθούσαν με χρήματα τις οικογένειες, που έχουν ανάγκη, ωστόσο τα τελευταία δύο χρόνια στηρίζουν τις οικογένειες με δωροκουπόνια αντί χρημάτων. Φέτος το Πάσχα, είπε η κ. Κισσονέργη, πρόσφεραν 3.000 ευρώ σε δωροκουπόνια, στηρίζοντας 30 οικογένειες, προσφέροντας δύο δωροκουπόνια των 50 ευρώ το καθένα, σε κάθε οικογένεια που έχει ανάγκη. Επίσης, η Φιλόπτωχος Αδελφότητα Πάφου προσέφερε λαμπάδες στην Επιτροπή Προστασίας Ευημερίας Παιδιού, η οποία ακολούθως τις πρόσφερε στο E.Σ.Σ.ΕΠ.

Η κ. Κισσονέργη παρατήρησε πως λόγω και της πανδημίας στη λίστα των οικογενειών που χρειάζονται στήριξη προστέθηκαν και νέες οικογένειες, όπως υπάλληλοι των ξενοδοχείων που αντιμετώπισαν προβλήματα αλλά και υπάλληλοι της επισιτιστικής βιομηχανίας. Κάλεσε τέλος τον κόσμο να στηρίζει τον συνάνθρωπο του μέσα στο πνεύμα προσφοράς. Ανακοίνωσε τέλος πως ως Σωματείο βρίσκεται σε στενή συνεργασία με το Γραφείο Ευημερίας για την στήριξη των οικογενειών για την αποπληρωμή λογαριασμών ή νερού.

Επίσης με το πρόγραμμα κοινωνικής στήριξης και βοήθειας προς τις ευάλωτες ομάδες, ο Ερυθρός Σταυρός – Τμήμα Πάφου στηρίζει 157 οικογένειες, σύμφωνα με την πρόεδρο του Άννα Χριστοδουλίδου.

Σε δηλώσεις της στο ΚΥΠΕ η κ. Χριστοδουλίδου ανέφερε πως εκτός από τις 157 οικογένειες που στηρίζονται κάθε μήνα, επιπρόσθετα μέχρι χθες ο Ερυθρός Σταυρός Πάφου πρόσφερε «πακέτα αγάπης» σε άλλες 35 οικογένειες. Η κ. Χριστοδουλίδου απηύθυνε έκκληση προς το κοινό να σταθεί αρωγός στον Ερυθρό Σταυρό – Τμήμα Πάφου αφού δεν έχει έρθει κανένας να προσφέρει , όπως είπε, ένα πακέτο μακαρόνια. Επεσήμανε ακόμη πως λόγω της πανδημίας και τη μη διοργάνωσης εκδηλώσεων και εράνων, τα έσοδά τους είναι στο “μηδέν”.

Ο Ερυθρός Σταυρός της Πάφου δυστυχώς έχει μηδέν εισοδήματα και δεν είναι πλούσιος, κατέληξε.

Επίσης ο Δήμος Γεροσκήπου σύμφωνα με τον Δήμαρχο Γεροσκήπου Μιχάλη Παυλίδη θα στηρίξει φέτος το Πάσχα 100 οικογένειες με δωροκουπόνια και μετά από μεγάλη αξιολόγηση. Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Παυλίδης ανέφερε πως η στήριξη των οικογενειών του Δ. Γεροσκήπου γίνεται διακριτικά και με έντονο το συναίσθημα προσφοράς. Επιπρόσθετα ο Δήμος προσφέρει τρόφιμα σε οικογένειες σε μηνιαία βάση αλλά και υποδήματα, προσφορά των καταστημάτων shoebox σε διάφορες οικογένειες , συμπλήρωσε.

Στο μεταξύ οι Δήμου Πάφου, Πέγειας και Πόλης Χρυσοχούς στηρίζουν ποικιλοτρόπως τα διάφορα Σωματεία και τις Οργανώσεις που στηρίζουν άπορες οικογένειες. 

Σημειώνεται πως δίπλα στο πολίτη βρίσκονται και τα φιλανθρωπικά Σωματεία “Aυγερινός” αλλά και “Αγκαλιάζω με αγάπη”.

Εξάλλου και το ΕΒΕ Πάφου έδειξε και φέτος τις ευαισθησίες του σε ανθρωπιστικά θέματα αλλά και για τα προβλήματα που αντιμετώπιζε η κοινωνία μας στηρίζοντας τις ευπαθείς ομάδες και τα Οργανωμένα Σύνολα. Το ΕΒΕ Πάφου, σε συνεργασία με τις υπεραγορές Παπαντωνίου, προχώρησε στην προσφορά κουπονιών στην εθελοντική ομάδα προσφοράς «Αυγερινός» και στην Εκκλησιαστική Επιτροπή της ενορίας Αποστόλων Παύλου και Βαρνάβα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον Νικόλαο



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top