Κοντά στα €17 δισ. η ρευστότητα στο τραπεζικό σύστημα τον Μάρτιο του 2021

Κοντά στα €17 δισ. η ρευστότητα στο τραπεζικό σύστημα τον Μάρτιο του 2021

Τα €17 δισεκατομμύρια πλησίασε η ρευστότητα στο τραπεζικό σύστημα τον Μάρτιο του 2021, σύμφωνα με τα στοιχεία, που δημοσιοποίησε σήμερα η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου (ΚΤΚ).

Οι συνολικές καταθέσεις τον Μάρτιο 2021 κατέγραψαν καθαρή αύξηση €270,2 εκατομμυρίων, σε σύγκριση με καθαρή μείωση €92,4 εκ. τον Φεβρουάριο 2021, με τον ετήσιο ρυθμό μεταβολής να φθάνει στο 1,7%, σε σύγκριση με 0,2% τον Φεβρουάριο 2021.
 
Το υπόλοιπο των καταθέσεων τον Μάρτιο 2021 έφθασε στα €48,4 δισεκατομμύρια, αναφέρει η ΚΤΚ.
 
Παράλληλα, τα συνολικά δάνεια τον Μάρτιο 2021 κατέγραψαν καθαρή μείωση €19,9 εκ., σε σύγκριση με καθαρή μείωση €288,0 εκ. τον Φεβρουάριο 2021.
 
Ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής έφθασε στο 1,9%, σε σύγκριση με 2,1% τον Φεβρουάριο 2021. Το υπόλοιπο των συνολικών δανείων τον Μάρτιο 2021 έφθασε στα €31,6 δισ.
 
Η ΚΤΚ σημειώνει πως η αναστολή δόσεων, σύμφωνα με τις πρόνοιες του νέου Διατάγματος αναστολής δόσεων του Υπουργού Οικονομικών, που εκδόθηκε τον Ιανουάριο 2021, είχε μικρή αυξητική επίδραση στις πιο πάνω μεταβολές στα δάνεια.
 
Η αναστολή δόσεων αφορούσε δάνεια από ΝΧΙ σε νοικοκυριά και μη-χρηματοδοτικές εταιρείες ύψους €56,3 εκατ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Στο Καζακστάν μεταβαίνει ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης για επίσημη επίσκεψη - Οι επαφές και το πρόγραμμα

Στο Καζακστάν μεταβαίνει ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης για επίσημη επίσκεψη - Οι επαφές και το πρόγραμμα

Στις 13:55 αναχωρεί η πρώτη απευθείας πτήση της Air Astana από το διεθνές αεροδρόμιο της Λάρνακας στην πρωτεύουσα του Καζακστάν και θα μεταφέρει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την αποστολή, στο πρώτο ταξίδι Προέδρου της Κύπρου στη μεγαλύτερη χώρα του Καυκάσου.

BEST OF TOTHEMAONLINE