«Μαχαίρι» από Αμερική στο θέμα των... δύο κρατών – Μη αποδεκτή η λύση της Τουρκίας

«Μαχαίρι» από Αμερική στο θέμα των... δύο κρατών – Μη αποδεκτή η λύση της Τουρκίας

Στο πλευρό της Κύπρου συντάσσονται ευθέως οι ΗΠΑ.

Με διαβήματά τους, κατέστησαν σαφές στην Τουρκία ότι η λύση δύο κρατών που προτείνεται από την Άγκυρα και το ψευδοκράτος δεν γίνεται αποδεκτή. Την Τετάρτη, ο Υφυπουργός Εξωτερικών για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις Φίλιπ Ρίκερ κάλεσε τον Τούρκο πρέσβη στην Ουάσιγκτον και του διαβίβασε αυτό το μήνυμα.

Παρόμοιο ήταν το μήνυμα που έστειλε στον Τούρκο μόνιμο αντιπρόσωπο στον ΟΗΕ, πρέσβη Φεριντούν Σινιρλίογλου, η Αμερικανίδα μόνιμη αντιπρόσωπος, Λίντα Τόμας Γκρίνφιλντ.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανέφερε την Πέμπτη ότι οι ΗΠΑ εκτιμούν τις προσπάθειες του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για να επαναρχίσει τις πολιτικές συνομιλίες στο Κυπριακό.

«Ως μόνιμο μέλος του Σ.Α., οι ΗΠΑ υποστηρίζουν πλήρως της δεσμευμένες προσπάθειες του ΓΓ να επιτύχει μία κυπριακής ηγεσίας συνολική διευθέτηση για να επανενώσει το νησί ως μία διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία, η οποία θα ωφελήσει όλους τους Κύπριους, όπως και την ευρύτερη περιοχή».

Ο εκπρόσωπος είπε πως οι ΗΠΑ «ενθαρρύνουν και τις δύο πλευρές να χρησιμοποιήσουν την περίοδο μέχρι τις επόμενες άτυπες συνομιλίες που θα φιλοξενήσουν τα Ηνωμένα Έθνη, ως χρόνο περίσκεψης. Ελπίζουμε και οι δύο πλευρές να επιδείξουν ανοιχτό τρόπο, ευελιξία και συμβιβασμό που είναι αναγκαία για εξεύρεση κοινού εδάφους», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

LIVE ΕΙΚΟΝΑ - Ντ. Τραμπ: Για εμάς η δεύτερη φάση των διαπραγματεύσεων έχει ήδη ξεκινήσει – Όλα τα βλέμματα στο Σαρμ Ελ Σέιχ

LIVE ΕΙΚΟΝΑ - Ντ. Τραμπ: Για εμάς η δεύτερη φάση των διαπραγματεύσεων έχει ήδη ξεκινήσει – Όλα τα βλέμματα στο Σαρμ Ελ Σέιχ

Στο Σαρμ Ελ Σέιχ της Αιγύπτου είναι στραμμένα τα βλέμματα όλου του κόσμου καθώς εκεί διεξάγεται η Σύνοδος Κορυφής για το σχέδιο ειρήνευσης Ισραήλ-Χαμάς, υπό την προεδρία των Τραμπ και Σίσι και παρουσία του προέδρου της Παλαιστινιακής αρχής, Μαχμούντ Αμπάς.

BEST OF TOTHEMAONLINE