ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκτίμηση για τη σταθερή στήριξη της Κίνας στο Κυπριακό, εξέφρασε στον ομόλογό του ο ΥΠΕΞ

Εκτίμηση για τη σταθερή στήριξη της Κίνας στο Κυπριακό, εξέφρασε στον ομόλογό του ο ΥΠΕΞ

O Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης εξέφρασε την εκτίμησή του για τη σταθερή θέση της Κίνας και στήριξη στην επίλυση του Κυπριακού, με βάση τα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.


Σε σημερινή του ανάρτηση στο Twitter, ο ΥΠΕΞ αναφέρεται σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Κινέζο ομόλογό του Ουάγκ Λι κατά την οποία είχαν «μια εγκάρδια συζήτηση» και είχε την ευκαιρία να τον ενημερώσει για τις συζητήσεις αναφορικά με το Κυπριακό στη Γενεύη και να ανταλλάξουν απόψεις για το πώς προχωρούν.

Εξέφρασα, είπε, εκτίμηση για τη σταθερή στάση στήριξης της Κίνας που βασίζεται στα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών. Συνομίλησαν, επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, για διμερείς σχέσεις όπως, επίσης, και για τις σχέσεις ΕΕ- Κίνας.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Σενάρια για αξιοποίηση κοιτασμάτων συζήτησαν ΠτΔ και CEO της ENI

Σενάρια για αξιοποίηση κοιτασμάτων συζήτησαν ΠτΔ και CEO της ENI

Οι ανακαλύψεις τις ΕΝΙ στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου (ΑΟΖ) και τα σενάρια για αξιοποίηση των επιβεβαιωμένων γεωτρήσεων, καθώς και οι προτιμώμενες λύσεις για αποτελεσματική ικανοποίηση των εγχώριων ενεργειακών προτεραιοτήτων βρέθηκαν στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησης του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ENI Κλαούντιο Ντεσκάλτζι, στην παρουσία των Υπουργών Ενέργειας και Εξωτερικών στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top